"Bár egyelőre ki sem látszanak a feladatokból, mindketten úgy érzik, hogy emberileg és szakmailag is jól ki fognak jönni egymással!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Páratlan páros

Bár egyelőre ki sem látszanak a feladatokból, mindketten úgy érzik, hogy emberileg és szakmailag is jól ki fognak jönni egymással!

Újra 50 tehetséget kerestünk, akik kivételes adottságuk, szorgalmuk révén a jövő formálói, meghatározó személyiségei lehetnek. Több száz ifjú tehetség közül a leginkább érdemesek kaptak lehetőséget arra, hogy részt vegyenek az 50 tehetséges magyar fiatal hat hónapos mentorprogramjában. Ez a program lelke, a kulturális, tudományos és gazdasági élet elismert személyiségei, a mentorok aktív közreműködésével ösztönzi a fiatal tehetségek fejlődését. Négy fiatalt és mentort megkérdeztünk: hogyan tervezik a közös munkát, hol tartanak.

 

Egy roppant elfoglalt mentorált és egy még jobban elfoglalt mentor. Mindketten úgy látják, a nyár második fele lesz inkább alkalmas arra, hogy gyakrabban találkozzanak, és még jobban megismerjék egymást.

 

 

Bán Teodóra számára alig fejeződött be a Budapesti Tavaszi Fesztivál – melynek szervezésében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetőjeként nagy feladat hárult rá –, máris folytatta a munkát, éspedig a Budapesti Nyári Fesztivál előkészítésében, hiszen a rendező Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója. Gyulai Júlia Anna sem látszott ki a feladatokból tavasszal. Coincidance nevű társulatával többször lépett fel Budapesten és vidéken, így egyre többen ismerhették meg az ír sztepp- és a kortárstánc ötvözetével általa létrehozott, egyedülálló stílust és látványvilágot. Míg nem tudnak gyakrabban találkozni, Teodóra addig is felajánlotta Júliának: szívesen vendégül látja a Budapesti Nyári Fesztivál bármely rendezvényére. Legalább ott szót tudnak váltani, együtt élvezhetnek egy-egy előadást.

 

Júlia ennek nagyon örül, ám néhány előadáson már maga is szereplő, ezekre tavasszal még javában próbálnia kellett. Saját tánccsapatával a Merlin című produkciót adja elő a Városmajori Szabadtéri Színpadon július 24-én este, táncosként pedig részese Goldmark Károly Sába királynője című operabemutatójának július 3-án és 5-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Mint Teodóra említi, Júlia már a mentorprogram előtt sem volt ismeretlen számára, hiszen önálló társulatával az előző években fellépett a Városmajorban. Úgy látja, nagyon tehetséges, talpraesett művésszel ismerkedhet meg alaposabban, aki éretten, ügyesen vezeti csoportját, tánckarrierje párhuzamosan fut saját társulatában és különböző más produkciókban. „A tehetség mellett sok

MŰVÉSZET
"Ma a szabadpiacon egész más egy művész helyzete."
összetevője van a sikernek, a fiataloknak jól is kell menedzselniük magukat – magyarázza a mentor. – A táncban ma sok a fellépési lehetőség, de sok a tehetség is, nagy a versengés a piacon.”

 

Mentorált és mentor, a ma táncosa és a Magyar Állami Operaház korábbi balerinája természetesen már találkozott egymással: „Most még csak kialakulóban van a kapcsolatunk, a La femme 50 tehetséget bemutató gáláján szerencsére már tudtunk alaposan beszélgetni. Jólesett, ahogy érdeklődött felőlem, a munkám iránt” – fogalmaz Júlia. „Ha újabb bemutatókat tervez, tudok majd tanácsokat adni, ha van különleges ötlete, szeretném majd tőle hallani, látni. De természetesen már így is helye van a nyári színházban” – jelenti ki a mentor, aki úgy érzi, ez már egy másik világ, az ő karrierjének indulásával össze sem lehet hasonlítani Júliáét. „Friss diplomával az Operába kerültem, a színház gondoskodott rólunk, pályára állítottak minket – emlékezik. – Hamar átélhettem sikereket: tizenkilenc évesen már Rómában, majd a milánói Scalában táncolhattam, még szinte fel sem fogtam. Ma a szabadpiacon egész más egy művész helyzete. Erről is beszélünk majd.”

 

„Augusztus végén, amikor már mindketten ráérünk majd, bizonyára sokat fogunk találkozni, úgy érzem, emberileg is jól ki fogunk jönni egymással” – mondja Júlia. A mentor pedig így látja: „Nagyon érett, karrierjét építeni tudó, vérbeli művésszel van dolgom, akivel és akiért lesz lehetőségünk együtt gondolkodni a mentorprogramban.”

 

La femme La femme cikke 2015. július
címkék:
Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.