"Mentor és mentorált már a kezdetektől jól kijön egymással. Hamar kiderült, hogy azonos az értékrendjük, és érdeklődési körük. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Barát és mentor egyben

Mentor és mentorált már a kezdetektől jól kijön egymással. Hamar kiderült, hogy azonos az értékrendjük, és érdeklődési körük.

Újra 50 tehetséget kerestünk, akik kivételes adottságuk, szorgalmuk révén a jövő formálói, meghatározó személyiségei lehetnek. Több száz ifjú tehetség közül a leginkább érdemesek kaptak lehetőséget arra, hogy részt vegyenek az 50 tehetséges magyar fiatal hat hónapos mentorprogramjában. Ez a program lelke, a kulturális, tudományos és gazdasági élet elismert személyiségei, a mentorok aktív közreműködésével ösztönzi a fiatal tehetségek fejlődését. E számunkban újabb négy fiatalt és mentort kérdeztünk, hol tartanak a közös munkában.

 

„Rendkívül hatékony találkozás volt – kezdi a rá jellemző lelkesedéssel és impulzivitással Huszár Viktor, a teqballjáték kitalálója és motorja, amikor a mentorával való megismerkedésről kérdezzük. – Ő ugyan a pingpongban van otthon, de a játékrokonság például a gyártásban nagy segítséget jelenthet… meg ázsiai sportkapcsolatokat és akár olimpikonokkal való kapcsolatépítést is…”

 

 

Mentora, Zwickl Dániel egykori asztaliteniszező többnyire tőle néhány száz (olykor ezer) kilométerre tevékenykedik mint nemzetközi színtéren is elismert sportmenedzser, pingpongedző. Jelenleg épp Németországban dolgozik, hacsak nem szólítja például Amerikába egy verseny vagy sportfeladat. Megismerkedésükről ezt mondja a távolból: „Nagyon érdekes és izgalmas Viktorral a munka; már jóval a bemutatkozó gála előtt felvettük a kapcsolatot, és személyesen is találkoztunk, így az ismerkedésünk hamar elindult. Az első perctől kezdve lenyűgözött lendülete, kreativitása, tudása és tapasztalata, továbbá a magabiztossága. Pontosan tudja, mit akar, hova szeretne elérni, és ami ritka:

50 TEHETSÉGES MAGYAR FIATAL
„…baráti a viszonyunk, ott segítek neki, ahol szüksége van rá.”
ismeri az oda vezető utat is. Különleges személyiség, de két lábbal a földön jár.”

 

És hát a gyors egymásra találásban szerepet játszott a generációs azonosság. „Egy évvel vagyok idősebb – jelzi Dániel. – A mentori munkánk egyrészt követi a klasszikus segítői tevékenység menetét, ugyanakkor nagyban el is tér tőle. Már szinte az elejétől baráti a viszonyunk, ott segítek neki, ahol szüksége van rá. Igyekszem a sportból jövő szemléletemmel, kapcsolataimmal, ötleteimmel adni valamit az életéhez, a teqballhoz.”

„És már játszottunk is” – kiált fel Viktor, amikor faggatom találkozásuk élményéről. A kezdő élmény azonban az volt, amikor kint járt Dánielnél Németországban, hogy a kapcsolatukat is építsék… és nem mellesleg Viktor a teqball menedzselése ügyében is léphessen. „Ismerkedésünk totális volt, mert jött velem a feleségem is, így a feleségek is összebarátkoztak. Hamar kiderült, hogy azonos az értékrendünk, mindkettőnknek a legfontosabb a sport, az egészség – ilyenben az apróságok, a rezgések nagyon fontosak!”

„Viktor különleges személyiség, már rengeteg sikerrel a háta mögött, ezért a munka dimenziója nagyon érdekes számomra: ad nekem is, több leszek tőle– mondja Zwickl Dániel. – Kíváncsian várom a folytatást a program keretében − és azon túl is.”

A kapcsolatot leginkább e-mailen tartják, heti rendszerességgel, továbbá amikor éppen ugyanabban az országban tartózkodnak (például épp Magyarországon), igyekeznek rögtön találkozni is. „Legutóbb teqballoztunk, és megismertem a céget, az embereket, akikkel dolgozik” – idézi fel Viktor a legutóbbi alkalmat.

 

A mentori lecke tehát cseppet sem nevezhető szokványosnak, még átlagosnak sem. Ezt erősítik meg Dániel szavai: „Talán még abban is tudok neki segíteni, hogy egy picit többet pihenjen, vigyázzon magára! Kívülről figyelem őt, ezért egyfajta tükröt próbálok tartani neki, amelyben láthatja magát. Nagyon tudatos srác, továbbá sok ember van körülötte, de úgy érzem, ezen a téren is tudok számára pluszt adni… persze ezt tőle is meg kell kérdezni!”

La femme La femme cikke 2015. szeptember
címkék:
Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.