"A tehetség mértéke nehezen számszerűsíthető. Az 50 fiatal kiválasztásához ezért nemcsak világos elvekre és egységes értékelési szempontrendszerre van szükség, hanem az..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Kik döntenek? Kik a mentorok?

A tehetség mértéke nehezen számszerűsíthető. Az 50 fiatal kiválasztásához ezért nemcsak világos elvekre és egységes értékelési szempontrendszerre van szükség, hanem az értékelést kellő bölcsességgel, szakmai tudással elvégezni képes döntnökökre is.

Tehetségről beszélünk, ha valaki valamilyen tevékenységben vagy tevékenységkomplexumban az átlagosnál magasabb szintű teljesítményre képes. A „tehetség” szó köznapi értelemben átlagon felüli adottságot jelent az általános és/vagy speciális képességekben, az alkotó gondolkodásban vagy valamely művészeti területen. Ugyanakkor a kiemelkedő képességeken kívül feltételezi az eredeti gondolkodást, kreativitást és a tevékenység iránti elkötelezettséget, motivációt. A program értékelési szempontrendszere ennek megítélésére szolgál, a zsűri pedig elsősorban ezen ismérvek meglétét kutatja a jelöltekben.

 

Az ötven fiatal kiválasztása a La femme által felkért harminc olyan személyiség kezében van, akik sokszínű szakmai háttérrel, gazdag élettapasztalattal rendelkeznek. Ők azok, akik az előre meghatározott szempontok alapján a jelölteket értékelik. A végső ötvenes kör az egyéni – az egymástól függetlenül megszülető – értékelések összesítésével, egy erre a célra létrehozott online rendszerben születik majd meg.

 

A mentorok

 

A gazdasági, kulturális és tudományos élet 50 meghatározó és mértékadó személyisége, akik az „50 tehetséges magyar fiatal” program sikeréhez nélkülözhetetlen, az ifjú tehetségek szakmai és emberi fejlődésének felelősségteljes támogatói szerepét vállalták.

 

A mentorok értékes szakmai tudás és gazdag élettapasztalat birtokosai. Példaképek, akik nemcsak szakterületükön elért eredményeik, hanem az ifjú tehetségek iránti elkötelezettségük alapján kaptak felkérést a pártfogói feladatra.

 

A tehetségek segítésében a mentorok által vállalt aktív támogatás, a fiatal tehetségek iránti felelősségvállalás önmagában is példaértékű, ami mások számára is követhető gyakorlati mintákkal szolgálhat a generációk közötti tudás átadásának fontosságát hangsúlyozva. Hiszen a környezetünkben szinte biztosan van olyan fiatal, akinek példát mutathatunk, a fejlődéséhez támogatást nyújthatunk például a saját tapasztalataink megosztásával. Ez pedig nem pénz, sokkal inkább szemlélet kérdése.

La femme La femme cikke 2012. november
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.