"Három olyan férfit kérdeztünk, akik a szakmájuknál fogva is élesebb szemmel figyelik a világot, az embereket."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A magyar hölgy portréja

Három olyan férfit kérdeztünk, akik a szakmájuknál fogva is élesebb szemmel figyelik a világot, az embereket.

Ha hozzánk első alkalommal látogató külföldi férfit faggatnak a benyomásairól, az illető általában lelkendezve kezdi dicsérni a magyar nők szépségét. Ez egyfelől lehet udvariasság, elvégre mégsem szólhatja le a házigazdák női felhozatalát. Másfelől feltehetőleg valóban őszintén rácsodálkozik arra a sokféle fajtából összegyúrt sokszínűségre, amely külső és belső előnyökkel egyaránt felruház egy népet. Vajon mi az igazság az itteni gyönyörű nők mítoszából?

 

Kiváló genetikai adottságok

– Ilyen mítoszból számtalan létezik, a francia, a spanyol, a dél-amerikai nőkről is állítanak hasonlót – mondja Schiffer Miklós stílustanácsadó. – Ami azonban megnehezíti az itt, a Kárpát-medencében élő nép sorsát – hogy tudniillik ez egy ütközőzóna –, az genetikailag valóban nagyon jó eredményt hozott. Mégis, ha megnézzük a világ nagy szépségversenyeit, magyar lányok sosem jutnak fel a dobogó első három fokára. Ennek egyfelől a kiválasztás lehet az oka, másfelől talán a menedzsment, de biztosan tudnék olyan magyar nőt találni, aki ugyan nem ismert, de bármelyik ilyen megmérettetésen jó helyezést érne el. Összességében azt mondhatom, a genetikai keveredésnek köszönhetően sok kiváló adottságú nő él nálunk, az más kérdés, hogy az  élet nehézségei hogyan törik meg őket, és hogyan veszítik el szerintem túl hamar az üdeségüket. Nyugat-európai társaikkal összehasonlítva: 40-50 éves korukra elfáradnak, lehangolódnak, a valódi koruknál idősebbnek látszanak.

 

SCHIFFER MIKLÓS
Divatguru vagy életművész?

ELEGANCIA MAGYARORSZÁGON

Divatguru vagy életművész?

A divatszakértő szerint ennek a túl hamar jelentkező hervadásnak elsősorban társadalmi-anyagi okai vannak. A pénzügyi nehézségek, az egyik napról a másikra élés senkinek sem tesz jót: ha a világ legszebb nőjét betesszük egy szociálisan rosszul működő rendszerbe, és magára hagyjuk három évig, utána rá sem ismerünk. Párhuzamos példaként említi annak a gyönyörű zöld szemű afgán lánynak az esetét, akit a címlapjára tett a National Geographic, majd tizenöt évvel később újra megkeresték, és az asszony azalatt ránézésre úgy 30 évet öregedett. Ha ugyanez a nő Londonban élne, valószínűleg egy angol férfi felesége lenne, és a szépségét is megőrizte volna.

 

Írásunk folytatása a La femme Az 50 legbefolyásosabb nő című különszámában olvasható!

Mörk Leonóra Mörk Leonóra cikke 2011. szeptember
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.