"Schiffer Miklós minden körülmények között tökéletesen elegáns. Éppen a Kempinskibe illik, pedig onnan tényleg könnyű kilógni!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Divatguru vagy életművész?

Schiffer Miklós minden körülmények között tökéletesen elegáns. Éppen a Kempinskibe illik, pedig onnan tényleg könnyű kilógni!

Pontosan tudja, kiknek és mit akar sugallni magáról. És ez ügyben gazdag a fegyvertára. Beveti a divatot, az udvariasságot, és meggondolja a szavait is.

 

Igaz, hogy két köztársasági elnök is tanította? Sólyom László és Mádl Ferenc is?

 

Igen. Nagyon jó előadók voltak. Sólyom László polgárjogot, Mádl Ferenc pedig nemzetközi magánjogot tanított. Sólyom négy félévig oktatott minket, és imádtuk. Az ő előadását kihagyni butaság volt, sok másikat élvezet. De hozzáteszem, hogy mi áldott időszakban jártunk jogra, mert éppen a rendszerváltás előtti pár évet, a rendszerváltás pillanatát és az azutáni pár évet töltöttük ott. Ráadásul akkor még a nagyok tanítottak, mondjuk Vékás Lajos, aki most lett Príma.

 

Hasznosítani tudja azt a tudást?


Sokszor igen, meg a gondolkodásmódom jogászos.

 

Azaz racionális?


Nem, jogászos, az más. Emlékszem az alapelvekre, nem lehet bevinni engem a sötét utcába. Azonnal a jog jut eszembe, ha feszültség van, rögtön jogilag teszem helyre a fejemben a konfliktust.

 

Érdekes az élet, mert a professzorok, akiktől tanult, később akár tanulhattak volna magától. Kérte ki köztársasági elnök valaha a véleményét a saját megjelenésével kapcsolatban?


Most tartottam a Köztársasági Elnöki Hivatalnak egy előadást. Beszéltem a protokollról, az etikettről, rendbe tettük a fogalmakat, meg a vendégek fogadásának rendjét és szokásait. De nem az elnök személyi megjelenésével kapcsolatban kerestek meg. Egyébként azt kell mondanom, hogy aktuális köztársasági elnökünk tőlem jó osztályzatot kap ezen a téren.

 

Az eddigiek kevésbé?


Nem akarom konkretizálni, de mindig fájó pontom volt az, hogy akik az országot külföldön képviselik, nem tökéletesek, ami a külsejüket illeti, pedig azoknak kellene lenniük.

 

Az milyen?


A jó stílus nem okvetlenül luxus. Mondok egy példát. Obama. Jó öltönyök, szép ingek, jó színű nyakkendők, picit változatosan. Nem luxus, de helyénvaló, jól összeállított ruhatár jellemzi, és az ebből adódó, jól kitalált megjelenés. Tudja, ki tudott még öltözködni? Schmidt kancellár, vagy Richard von Weizsacker, német államelnök, vagy a francia Giscard d’Estaing. Ugyanakkor ott vannak szégyenfoltnak az angolok.

 

Hát, én nem tudom, hogy ők hogyan öltözködtek, olyat is mondjon, aki a fejemben lehet.


Blair is meg a mostani angol miniszterelnök is rosszul öltözik. Az utolsó igazán jól öltözött angol kormányfő a Vaslady volt.

 

Miért? Mit vesz ebből észre a nem avatott szem? Mert az én észrevételem addig tart, hogy vicces volt látni az EP-ben, amikor Orbán Viktor kint járt, sokat mutatták a kamerák, és azt vettem észre, hogy a mögötte bólogató Matolcsy Györgynek ugyanolyan a nyakkendője. Ez nem vall különösebb stílusra.

1 | 2 | 3 | 4 | tovább
Veiszer Alinda Veiszer Alinda cikke 2011. szeptember
címkék:
Autó
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.