"Ők azok, akik menyasszonyok álmait váltják valóra, számukra a szerelem ad ihletet minden egyes darab elkészítéséhez. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Az esküvők nagymesterei

Ők azok, akik menyasszonyok álmait váltják valóra, számukra a szerelem ad ihletet minden egyes darab elkészítéséhez.

Minden nő vágyának tárgya egy csodálatos menyasszonyi ruha. Az idők folyamán éppen ezért az ilyen különleges darabok tervezésére mindig is nagy gondot fordítottak a tervezők. Valójában a menyasszonyi ruhák színe és fazonja rengeteget változott, mindig más és más divattrend szerint. Bár ma sokan elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ne fehér ruhában mondjuk ki azt a bizonyos boldogító igent, valójában ez a szín csupán 1840-ben vált népszerűvé, amikor Viktória királynő hófehér ruhát készíttetett esküvőjére, elsőként a történelemben. Ezt megelőzően sokáig zöld, piros, illetve fekete volt a menyasszonyi ruhák tradicionális színe. Napjainkra művészetté nőtte ki magát az esküvői ruhatervezés, a designerek által megálmodott darabok igazi műalkotások, melyek mindig kiemelt figyelmet vonnak magukra a kifutókon.

 

Vera Wang


Vera Ellen Wang, az egykori műkorcsolyázó, ma New York egyik legfelkapottabb divattervezője mesébe illő menyasszonyi és haute couture koszorúslány-ruháival vált híressé. Tehetős kínai–amerikai családban nőtt fel New Yorkban, később a Sorbonne-on diplomázott. A divat iránti rajongást édesanyjának köszönheti, aki rendszeresen vitte bemutatókra Párizsba. A diploma megszerzése után karrierjét vezető divatszerkesztőként kezdte a Vogue magazinnál, majd később csatlakozott Ralph Lauren csapatához mint tervezői igazgató. 1989-ben tervezte első menyasszonyi ruháját, méghozzá saját esküvőjére. Miközben a tökéletes ruha után kutatott, egyre frusztráltabban úgy érezte, nem megfelelő a választék a menyasszonyi ruhaiparban: csupa hagyományos darab, melyekből hiányzott a kifinomultság. 1990-ben végül megnyitotta saját esküvői ruhaszalonját. A Vera Wang-ruhákat jellemző elegancia, finom részletek és frissesség gyorsan elnyerte az emberek tetszését, és a designer egy csapásra esküvőiruha-szupersztár lett! Mára nem csupán ruhákat, de parfümöket, ékszereket és cipőket is tervez, és olyan sztárok keresik a kegyeit, mint Michelle Obama, Mariah Carey, Victoria Beckham, Chelsea Clinton vagy Jennifer Lopez. A finom kézimunka természetesen kezdetektől a Vera Wang-ruhák védjegye. A hagyományos stílusokat előszeretettel kombinálja modern részletekkel, és a menyasszonyoknak mindig azt tanácsolja, legyenek bátran érzékiek. Kreációi egyértelműen a női testet ünneplik.

 

 

Carolina Herrera


Carolina Herrera elegáns ruhakölteményei leginkább attól olyan nagyszerűek, hogy minden drámát, minden felhajtást nélkülöznek. A designer First Ladyk sorát öltöztette fel, kezdve Jacqueline Kennedytől egészen Michelle Obamáig. Herrerára nagy hatással volt nagymamája, aki bevezette őt a divatvilágba, azzal, hogy folyton bemutatókra vitte, és olyan nagy tervezőktől vásárolta neki a ruhákat, mint Balenciaga, Lanvin vagy Christian Dior. A Venezuelában született tervezőt a világ egyik legjobban öltözött nőjének tartották az 1980-as években. De nem csupán stílusikon volt, hanem egyben múzsa is, számos alkalommal inspirálta például az ismert pop-art művészt, Andy Warholt alkotásai megálmodásában. Az első kapszulakollekcióját 1981-ben mutatta be New Yorkban, mely elnyerte Diana Vreeland, a Vogue akkori legendás főszerkesztőjének elismerését is. Megszületett a Carolina Herrera Divatház. A designer általában a különböző művészeti ágakból meríti az ihletet, így az építészetből, festészetből vagy filmekből, majd modern, dinamikus és időtlen kreációkká változtatja őket. Herrera tehetségének köszönhetően ma az egyik legnagyobb tervező, ha esküvői ruhákról van szó. Az általa készített darabok könnyedek és romantikusak, lélegzetelállító csipkék, aprólékos gyöngyhímzések, kézzel festett motívumok, és egyedi anyagkombináció jellemzi őket leginkább.

 

 

Marchesa


A New York-i márkát Georgina Chapman és Keren Craig alapította még 2004-ben. A 19. századi különc arisztokratáról, Marchesa Casatiról elnevezett divatház képében a két tervező igazi műalkotást hozott létre. A márka glamouros eleganciát és magas minőséget képvisel már a kezdetek óta, nem véletlen tehát, hogy szinte azonnal a hírességek kedvencévé vált. Többek között Penelope Cruz, Blake Lively, Cameron Diaz és Emma Watson is nagy rajongója a Marchesa-ruháknak. Bár a márka elsősorban nem esküvői ruháiról híres, sokkal ismertebbek a vörös szőnyegen felvonuló nőies kreációi, az elmúlt években egyre népszerűbbek hófehér menyasszonyi ruhái is. Ezek a darabok kifejezetten visszafogottak, legtöbbször selyemből, sifonból és csipkéből készítik őket. Emellett előszeretettel díszítik tüllvirágokkal és gyöngyökkel.

 

 

Zuhair Murad


A libanoni tervező esküvői ruhái megálmodásához a múltból merít ihletet, főképp az ókori Egyiptom és Róma az inspiráció forrása. Ennek ellenére azonban egyik darab sem mondható idejétmúltnak, hiszen a designer előszeretettel kombinálja az ókort modern elemekkel és megoldásokkal. A menyasszonyi couture vonal egyszerre merész és elegáns, finom részletek és különleges luxusanyagok jellemzik. A designer 1995-ben kezdte pályafutását, ekkor nyitotta meg első műtermét Bejrútban, nem sokkal azt követően, hogy nemzetközi hírnevet szerzett magának. A kezdeti hobbija egyedi kifinomultságú birodalommá változott. Zuhair mindig a tökéletességre törekszik, éppen ezért olyan nagy sztárok kedvence, mint Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Beyoncé Knowles, Taylor Swift, Carrie Underwood, Shakira, Katy Perry, Miley Cyrus vagy Christina Applegate. A 2015-ös tavaszi kollekcióban drámaian díszített anyagokat és mesebeli ihletésű sziluetteket figyelhettünk meg. Bár a hófehér színnek köszönhetően a kollekció tradicionális benyomást kelt, a modern couture vonallal együtt az egyes darabok kifejezetten egyedi megjelenést nyernek. Az uszály, a lépcsőzetes földig érő szoknyarész és csipkés fátyol elengedhetetlen elemnek számított Muraid tavaszi gyűjteményében.

 

 

Jenny Packham

 

Az angol Jenny Packham leginkább esküvői ruháiról és ready to wear kollekcióiról híres. A designer még 1988-ban, mindössze 23 évesen alapította saját márkáját, kezdetben csupán esküvői és alkalmi ruhákkal foglalkozott. Korábban azt nyilatkozta azért szeret menyasszonyi ruhákat tervezni, mert így egy kicsit része lehet a szerelmesek és az esküvő történetének. Mára az esküvői kiegészítők és a fehérneműk terén is otthon van. Olyan hírességek rajonganak érte, mint Kate Middleton, Jennifer Aniston, Angelina Jolie, Kate Hudson, Eva Longoria vagy Reese Witherspoon. Kreációi rendszeresen szerepeltek a Szex és New York című sorozatban is Kim Catrallnak köszönhetően. A 2015-ös tavaszi esküvői kollekcióját mitológiai hősnők és ókori világok ihlették. A ruhákon egyúttal érezhetően jelen volt a 30-as évek hangulata, lágy karamellszínek és finom francia csipke dobta fel az egyes darabokat.

 

La femme La femme cikke 2015. január
címkék:
Divat
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.