"Feltűnő, merész és szégyentelenül nőies. Ez az, ami a 2015-ös divatot jellemzi majd!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Divatjelentés 2015-re

Feltűnő, merész és szégyentelenül nőies. Ez az, ami a 2015-ös divatot jellemzi majd!

A divatházak mostanra bemutatták tavaszi, sőt nyári kollekcióikat is, így már lassan, de biztosan kiderül, hogy milyen darabokat viselünk majd az új szezonban! A 70-es évek ihlette ruhák mellett a gingham és a virágminta is nagy népszerűségnek örvend a 2015-ös trendekben!

 

Vissza a 70-es évekbe!


2015-ben senki nem menekülhet a 70-es évek meghatározó irányzatai elől. A zip-up csizmák, a merész gallérok, a velúrkosztümök az első Woodstockot idézik Chanel, Gucci és Saint Lauren kollekcióiban. Stella McCartney-nak köszönhetjük a tavaszi/nyári szezon egyik legfontosabb darabját: a népi ihletésű spagettipántos ruhát. Hosszú vagy rövid, horgolt vagy áttetsző, az egyetlen szabály, hogy a szivárvány minden színében pompázzon!

 

 

Virágok mindenütt


Ahogyan azt már megszokhattuk, a tavaszi trendekben ismét hódítanak a virágos minták. Ám idén jóval elegánsabb, kifinomultabb vonalat képviselnek ezek a darabok. A virágok merészebbek, egzotikusabbak, a 2015-ös év egyik fő divatszíne pedig kétségkívül a piros. Az egyes ruhákon láthattunk gerberát, gardéniát, orchideát és krizantémot is. Az olyan tervezők, mint Chanel, Marni és Miu Miu, feltűnő, modern összhatást teremtettek virágaikkal, friss lendületet csempészve a mostanra kissé elcsépelt mintába.

 

Gingham


A mintákban a 2015-ös tavasz a gingham éve. Bár a gingham-minta egyáltalán nem újdonság, a klasszikus piknikbarát textilekkel kombinálva mégis frissnek és váratlannak hatott a kifutón. Joseph Altuzarra tervező előszeretettel alkalmazta a mintát mély kivágású ingruhákon és blúzokon. Bár az egyes darabok első látásra konzervatívnak tűntek, közelebbről láthattuk azokat a provokatív részleteket, amelyek igazán izgalmassá tették a kollekciót. Egy nappal később Diane von Fustenberg bemutatóján is feltűnt a gingham, némi üdítő változtatással. A designer darabjait az 50-es évek és a francia Riviéra ihlették.

 

 

Örök klasszikus: a farmer


Néhány szezonnal korábban azt tanultuk, hogy ne viseljünk tetőtől talpig egyetlen árnyalatot, most azonban a tervezők fogták magukat, és jó szokásukhoz híven messzire hajították a szabálykönyvet. Stella McCartney, Chloé és Sonia Rykiel farmerből készült blézerekkel, A-vonalú ruhákkal és nadrágokkal töltötte meg idei kollekcióit. Szinte mindegyik luxusdivatház készített farmernadrágot a 2015-ös tavaszi-nyári szezonra, a legmerészebb megoldással azonban Dolce & Gabbana rukkolt elő, ezúttal egy kövekkel kirakott nadrág képében.

 

 

Fodros megoldások


Az 1970-es és 80-as évek ezúttal fodrokkal szegélyezett ruhák képében egyesültek egymással. A hippisikket keltette életre Sonia Rykiel zöld és fekete ruháival, míg a Pucci és Valentino reneszánsz ihletésű mintás kreációkat vitt kifutóra. Az új trend, amely leginkább a spanyol flamencotáncosok viseletére emlékeztet, nem csupán a hétköznapok viselete, a tervezők szerint koktélruhaként vagy estélyiként is megállja a helyét.

 

 

A nadrágkosztüm diadala


A tavasz egyik hivatalos slágerdarabja a nadrágkosztüm, ezúttal mindenféle anyagból – bársonyból, farmerből, selyemből, velúrból vagy tweedből – előállítható lesz. Többek között Marc Jacobs, Jean Paul Gaultier, a Chanel és Tom Ford is látott lehetőséget benne. A legtrendibb megoldást minden kétséget kizáróan a 70-es éveket idéző csizmaszáras fazonok jelentik, melyeket Pucci álmodott újra. Természetesen az Amerikai botrány című filmet idéző szerelésekhez a túlméretezett napszemüvegek is kötelezők. 


Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2015. január
címkék:
Divat
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.