"Hogyan folytatja életét az artista súlyos balesete után? Az anorexiás fiatal lány a kórház után? Az édesanya élete mélypontja után? (x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Köztünk élő főnixek: mindig van újrakezdés

Hogyan folytatja életét az artista súlyos balesete után? Az anorexiás fiatal lány a kórház után? Az édesanya élete mélypontja után? (x)

Három újabb inspiráló élettörténetet ismerhetünk meg hamarosan a Richter Főnix Közösség legújabb portréfilmjeiben. A valódi főnixként feltámadó, életüket akár többször is újrakezdő nőkről készült portrékat három fiatal, nemzetközi fesztiváldíjas dokumentarista rendezőnő szemein keresztül láthatjuk. A megújult formátum egyedi látásmódjának, a művészi feldolgozásnak köszönhetően még erőteljesebben élhetjük át, amit a történetek főszereplői saját életükben megéltek.

 

„A Richter Főnix Közösség legfontosabb üzenete, hogy mindig van lehetőség újrakezdésre. Ez a program újrakezdőket, pozitív példákat és egyben bárki által követhető mintákat mutat be a nehéz élethelyzetek kezelésére.” – vallja Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője. Hisz bármelyikünk életében bekövetkezhet egy mélypont, ahol át kell gondolnunk addigi életünket, és változtatásra továbblépésre kényszerülünk.

 

Az élet mélypontjaiból is van kiút

 

A Richter Gedeon Nyrt. által 2018-ban közösségépítő szándékkal életre hívott Richter Főnix Közösség egyik célja megmutatni, hogy az élet mélypontjaiból is van kiút, mindig meg lehet találni az ösvényt egy új és teljesebb élet felé. A közösség három új tagjáról készült filmeket márciustól kezdődően a Richter a Nőkért facebook oldalán, weboldalán és Youtube csatornáján lesznek elérhetők.

Köztük Szabó Lilla története, aki kisgyermekkora óta cirkuszi artistának készült. Fel sem merült, mi mást is csinálhatna az életben, hiszen lételeme a mozgás. Légtornász karrierjének első állomásán, egy előadás közben hat méter magasról partnerével együtt a mélybe zuhant, és nyílt combcsonttörést szenvedett. Elkezdődött egy hosszú rehabilitáció, ahol nem kecsegtették semmi jóval: azt jósolták, számára már nincs visszaút a manézsba. Lilla azonban úgy döntött: nem adja fel! Szabó Lilla történetét feldolgozó film március 19-étől látható a Richter a Nőkért facebook oldalon, az előzetes itt érhető el.


Péter Katalin számos nehézségen és megpróbáltatáson van túl. Erős, céltudatos és sikeres családanya, dolgozó nő. Élete mélypontjairól újra és újra fel tudott emelkedni,

JAKUPCSEK GABRIELLA
„Ezeknek a hölgyeknek az élete példa arra, hogy van kiút, van fölállás, van remény. Nem nagyon tudok annál nagyobb erőt elképzelni, mint amikor egy másik ember élettapasztalatából mások is tudnak meríteni.”

mert végig a szeme előtt lebegett: nem csak a saját útját járja, de négy gyermeke életének ösvényét is most tapossa ki. Hisz abban - és életútja is ezt példázza-, hogy mindenki megkapja a továbblépéshez szükséges segítséget, lehetőségeket, de a lehetőségekkel tudni kell élni is. Hogyan élt Katalin a számára felkínált esélyekkel? Filmjében erről mesél. A Katalin történetét feldolgozó film április 19-én kerül bemutatásra a Richter a Nőkért facebook oldalon. Az előzetes már megtekinthető, ezen a linken.

 

Bogár Nikolett gyermekkorától kezdve azt látta, hogy tökéletességre kell törekedni. 14 évesen anorexiás lett, 178 centi magasan és 30 kilósan az intenzív osztályra került. Nikiben ekkor támadt fel az élni akarás, és mindent megtett azért, hogy újra az lehessen, aki előtte volt: egy egészséges, átlagos lány. Ehhez azonban hosszú út vezetett. Az anorexiát sikerült maga mögött hagyni, de a háttérben megbúvó önképzavar újra átvette a hatalmat a teste felett. Niki filmjéből kiderül, hogyan tudott a sikeres modellkarrierjét követő újabb mélypontról is felállni!

Bogár Nikolett történetéről szóló film május 21-én kerül fel a Richter a Nőkért facebook oldalra. A forgatáson készített werkfilm ide kattintva nézhető meg.


„Ezeknek a hölgyeknek az élete példa arra, hogy van kiút, van fölállás, van remény. Nem nagyon tudok annál nagyobb erőt elképzelni, mint amikor egy másik ember élettapasztalatából mások is tudnak meríteni.” – osztja meg személyes motivációját Jakupcsek Gabriella, a Richter Főnix Közösség egyik alkotója, aki a beküldött élettörténetek kiválasztásától kezdve az életutak filmes feldolgozásáig tevékenyen részt vesz a Főnix Közösség építésében.

La femme La femme cikke 2021. március
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.