"Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztrofesztiválok egyik legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Gourmet Fesztivál kezdő és haladó ínyenceknek

Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztrofesztiválok egyik legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál.

A Millenárison ismét felsorakoznak a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd – a saját fogásaik bemutatása mellett – a séfeket.

 

A Sziget Szervezőiroda által jegyzett Gourmet Fesztiváltól az elmúlt években megszokhattuk már, hogy a legjobbak bemutatására törekszik, legyen az étterem, kézműves finomságok gyártója, cukrászat, borászat, sörfőzde vagy bármi, ami szem s szájnak ingere. Tavaly már 100 kiállító finomságait kóstolhatta meg a több mint 12 000 érdeklődő, idén pedig még ennél is több kiállítót és vendéget várnak a 3 napos rendezvényre.

 

 

Gerendai Károly, a rendezvény megálmodója örömmel nyugtázza, hogy a Gourmet ma már azok „zarándokhelye”, akik egy időben és egy helyen szeretnék megismerni a hazai gasztronómia élvonalát. „Válogatott, speciális kínálatunk egy helyen mutatja be az ország számos pontján jeleskedő mestereket, és külön megtisztelő, hogy sokan közülük csak nálunk vállalnak vendégszereplést” – mondta Gerendai.

 

A Gourmet – immár második éve – a változatos és többnyire modern kínálat mellett egy-egy hagyományos ételt is a fókuszba állít. Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, addig idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.

 

A Gourmet kiállítóinak köre is tovább bővül, ezúttal – túl azon, hogy a szervezők ismét nagyot merítenek az itthoni ízek legjavából – már a nemzetközi konyhák hazai reprezentánsaira is kitekintenek. Ennek keretében bemutatkozási lehetőséget kapnak a hazánkban működő, legjobb külföldi konyhát vivő éttermek, s teret kap a minőségi street food is.

 

A népszerű gasztroszínpadon idén is rengeteg programmal, hazai és külföldi sztárséfek bemutatóival, főzősulival, kóstolókkal várják a nagyérdeműt.

 

S végül itt egy kis ízelítő a tavalyi eseményből: http://www.youtube.com/watch?v=rocjHomxs0o

 

Fotó: Sziget/Kálló Péter

La femme La femme cikke 2014. május
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.