"Januárban a magyar közönség ismét élőben hallhatja a slágerlisták legújabb kedvencét, az Imagine Dragons együttest!(x)"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Az alternatív rock koronázatlan királyai

Januárban a magyar közönség ismét élőben hallhatja a slágerlisták legújabb kedvencét, az Imagine Dragons együttest!(x)

A mára sokak által ismert alternatív rockegyüttes szinte fénysebességgel robbant be a zenei életbe, és hamar elnyerte a kritikusok elismerését is. A Billboard magazin 2013 nagy áttörésének nevezte őket, év végi listáján a legjobb rock produkciónak választották  őket. Mostanra több mint 24 millió kislemezt és 6 millió példányt adtak el két albumukból. Gyakorlatilag mindent megnyertek az elmúlt bő évben: Grammy-, Billboard-, American és World Music díjakat. Az óriási várakozás után februárban megjelent Smoke + Mirrors albumával az Imagine Dragons európai koncertkörútra indul az év végén. Hazánk is szerepel turnéjukban, az amerikai fenoménok 2016. január 20-án lépnek színpadra a BudapestArénában!

 

 

A kezdetektől a világhírig


Az énekes Dan Reynolds és a dobos Andrew Tolman 2008-ban találkoztak először, mikor még mindketten diákok voltak a Brigham Young Egyetemen. Közös szenvedélyük, a zene arra késztette őket, hogy további tagokat toborozzanak és megalapítsák álmaik együttesét. Ekkoriban ismerkedtek meg Daniel Wayne „Wing” Sermon-nal, és Ben McKee-vel, akik a mai napig fontos alappilléreit képezik az együttesnek. Érdekesség, hogy az együttes nevét a mai napig rejtély övezi. A tagok csupán annyit voltak hajlandóak elárulni, hogy az Imagine Dragons tulajdonképpen egy anagramma, melyet különböző szavakból hoztak létre.  

 

Az négyfős csapat először Utah államban kezdett zenélni, majd hamarosan Las Vegasba költözött, ahol megjelentette első mini albumát. A fiúk nem vesztegették az időt. Az Imagine Dragons első EP-je 2010-ben jelent meg, ezt követte a „Hell and Silence” középlemez még ugyanebben az évben, majd nem telt el sok idő, és megjelent harmadik mini albumuk is "It's Time" címen. 2011-ben Daniel Platzman vette át Andrew Tolman helyét a doboknál, majd hamarosan a nagy áttörés is bekövetkezett: a csapat léphetett fel a híres Bite of Las Vegas Festival-on a Train együttes helyett. Reynolds a mai napig hálás ezért a lehetőségéért: „A bandánk nem létezne Las Vegas nélkül. Nagyszerű hely ez egy olyan kezdő zenész számára, aki, ki szeretne törni az ismeretlenségből.”

 

2012-ben, közvetlenül első stúdióalbumuk, a Night Visions megjelenése után az együttes 2. helyezést ért el az amerikai és az angol slágerlistán. A lemez a pop, a rock, az elektronikus zene, és a hip-hop tökéletes kombinációjából született meg, nem véletlen, hogy egyedi hangzása sokakat magával ragadott. Az igazi sikert a fiúk mégis „Radioactive" és "Demons” című dalainak köszönhették, melyek valódi világhírnevet szereztek nekik, és a sztárok sorába emelték őket.  A Nielsen SoundScan szerint a "Radioaktív" lett a digitális történelem legkelendőbb rock slágere, számtalan elismerést nyert, a 2014-es évben a Legjobb Rock Előadásáért járó Grammy-díjat is megszerezte az együttesnek.  


A banda olyan bámulatos koncert-kritikákat gyűjtött be az elmúlt évben, mint például "az Imagine Dragons arra született, hogy Seattle-től Sydney-ig mindenhol játszanak a világon", vagy "zseniális buli, teljes mértékben megérte nem csak az árát, de a plusz szabadnapot is, hogy lássuk őket" csakúgy, mint "kategóriájuk legjobbjai" és ötcsillagos értékelés a Q magazintól. A tavalyi Sziget fellépésük után itthon is lelkes kritikák jelentek meg: "Az Imagine Dragons jött, zenélt és mindent vitt" valamint "a koncertjüket receptre kellene felírni mindenkinek". 

 

2015-ben a banda megjelentette második stúdióalbumát is Smoke + Mirrors címen, mely az USA Billboard 200 listáján rögtön első helyen végzett. Az együttes a lemezzel kapcsolatban elmondta, hogy a tökéletességre törekedtek, olyan albumot szerettek volna létrehozni, amivel mindenki elégedett. Éppen ezért nem is siettették a megjelenést, biztosra akartak menni a sikert illetően. Az együttes új lemezéről az I Bet My Life vált kirobbanthatatlanná a rádiókból és a slágerlistákról.

 

Az Imagine Dragons január 20-i koncertjére jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül.

La femme La femme cikke 2015. december
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.