"Zene Világnapján ünnepelte az Aria Hotel Budapest első születésnapját. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Zene és luxus

Zene Világnapján ünnepelte az Aria Hotel Budapest első születésnapját.

A Zene Világnapján (World Music Day) ünnepelték Budapest legsikeresebb, zenei tematikájú boutique hoteljének születésnapját. Az Aria Hotel Budapest nyitása óta 334 budapesti szállodát megelőzve, megszakítás nélkül az első helyet foglalja el a TripAdvisoron. Nemrég megkapta a népszerű utazási portál, a Traveller’s Choice Award 2016 díját is. A hotelt tavaly nyitotta meg három magyar származású New York-i tulajdonosa, Henry Kallan, Alexander Rovt és Izsák Róbert.

 

A születésnapon részt vett Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész, a szálloda tiszteletbeli operakurátora; Rúzsa Magdolna, a hotel tiszteletbeli könnyű zenei kurátora; jelen volt Király Viktor, aki nemrég itt mutatta be Los Angelesben készült új videoklippjét és a Papp László Sportarénában lépett fel a hotelban vendégeskedő Anastaciával; Polgár Judit sakknagymester, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint DJ Zoohacker rezidens DJ. Az elmúlt évben olyan vendégek laktak az Aria Hotelban, mint Benny Golson és Randy Brecker jazz-zenészek, Jane Goodall etológus, Bryn Terfel operaénekes, és itt próbálta ki a szálloda Bogányi-zongoráját Dan Brown író.

 

 

Mario Magalhaes igazgató elmondta: „Nagyon örülök, hogy az Aria nemcsak szálloda, hanem a budapesti gasztronómiai, zenei, design és divatélet egyik fontos helyszínévé vált az elmúlt évben, beépült a város kulturális szövetébe. Az Aria Hotel tetőterasza Budapest egyik legtöbbet fotózott pontjává vált, viszi ennek a gyönyörű városnak a hírét New Yorktól Moszkváig.”

 

Az est házigazdája, Winkler Nóra mutatta be Bogányi Gergely zongoraművész fiatal tanítványát, a Junior Prima-díjas Medgyesi Zsoltot, aki Liszt Ferenc VI. Magyar Rapszódiáját játszotta el. Az ünneplők között volt Varró Zoltán belsőépítész-designer is, akinek tervei szerint készült el az épület négy különböző zenei irányzatokra reflektáló – opera, klasszikus, jazz- és kortárs zenei – szárnya és közösségi tere. A hotel designját nemzetközi szakmai fórumok ismerték el, mint a New York-i Waldorf Astoriában megrendezett Gold Key Awards, ahol 3 kategóriában is a legjobbak közé került, vagy a londoni World Boutique Hotel Awards, ahol a Harmony Spa elnyerte az Európa Legjobb Spaja díjat.

 

A nyári napforduló estéjén megrendezett esemény a budapestiek számára már-már legendássá vált High Note SkyBarban folytatódott, ahol a naplemente közben, háttérben a Bazilika kupolájával és a Várral énekelt Rúzsa Magdolna, a szálloda frissen kinevezett tiszteletbeli könnyűzenei kurátora.

 

Az Aria hotelcsoportja, a Library Hotel Collection, amelyet nemrég a Föld legjobb kis luxusmárkájának választottak, hamarosan Torontóban nyitja meg 7. hoteljét, a 404 szobás Hotel X Torontót.

La femme La femme cikke 2016. június
címkék:
Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.