"A Richter Aranyanyu Díj a nők megbecsülésének jelképe lett. Idén újabb kilenc nő részesült elismerésben.(x) "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A nők megbecsülésének jelképe

A Richter Aranyanyu Díj a nők megbecsülésének jelképe lett. Idén újabb kilenc nő részesült elismerésben.(x)

Hogyan lehet úgy eredményt elérni a versenysportban, hogy a gyerekek lelke ne sérüljön, és élmény maradjon számukra a sport? Miért játszik és kártyázik egy igazgatóhelyettes a diákjaival? Mitől válik egy egyszerű gyógyszertár közösségi térré? Mi a szerepe egy vödör víznek a koraszülött babák életében? Hogyan válik egy édesanya élő inkubátorrá? Mit tesz egy körzeti nővér, hogy a betegei mindenhová kövessék őt, és mi kell ahhoz, hogy a reményt vesztett munkanélküliek újra boldog, önmagukért és egymásért küzdő, lelkes társaságot alkossanak? Az idén már 6. alkalommal átadott Richter Aranyanyu Díj díjazottjai tudják a válaszokat.

 

„A Richter Aranyanyu Díj díjazottjai mindannyian elszántak. Észrevétlenül, a háttérben teszik a dolgukat, és nem is gondolnak arra, hogy munkájukkal az egész társadalom jólétének megteremtéséhez és fenntartásához járulnak hozzá nap mint nap. Ők azok, akik pozitív, inspiráló történeteik révén minket, a díj alapítóit is minden évben megerősítenek abban, hogy fontos elismernünk őket, és bemutatnunk munkájukat a nagyközönségnek is” – mondta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője.

 

 

A legtöbben az egészségügyben dolgozókra szavaztak


A szavazók az orvosokat és az egészségügyi szakdolgozókat részesítették kitüntetett figyelemben. A kezdetektől vezette a listát és az orvosnőknek adott szavazatok 54 százalékát szerezte meg Dr. Rovács Melinda, az orvos kategória közönségdíjasa, míg az orvos kategóriában Dr. Schill Beáta neonatológus vehette át zsűri díjat.

Az egészségügyi szakdolgozó kategória közönségdíjasa Garai Erzsébet, a kiskunfélegyházi Dialízis Központ főápolója. A művesekezelésre szoruló emberek életébe visz naponta reményt a kis pozitív üzeneteket tartalmazó kártyáival. A zsűri díját Dr. Némethné Dr. Ignácz Andrea vette át, aki nem hagyományos patikát vezet Nagykanizsán.

 

Motiválni képes pedagógusok és szociális szakemberek


Mindkét díjazott pedagógus újszerű nevelési elveket vall. Módszereikkel elérik, hogy diákjaik kiegyensúlyozottabbá váljanak, és a magas elvárások súlya alatt se roppanjanak össze. A pedagógus kategória közönségdíjazottja Kovács Nikoletta, míg a zsűri Zémann Erika vezetőedzőt díjazta.

 

Másodszor ismeri el a díj a szociális terület szakembereit. Idén különösen lényeges volt a díjátadó napja, hiszen a szociális munka világnapját november 12-én ünnepeltük. A kategória győztese Mester Gyöngyi munkavállalási tanácsadó, aki képes visszaadni a hozzá kerülő munkanélküli emberek önbecsülését. A zsűri választottja pedig Tóthné Mikulás Veronika, a hajdúböszörményi idősek otthonának idősgondozója lett.

 

A díjat a női munka megbecsülésének növelésére hívtuk életre, de mára önálló intézménnyé, közösségé nőtte ki magát. Az Aranyanyuk társasága és a Richter által támogatott Terézanyu klub közössége, valamint a mögöttük álló lelkes és egyre bővülő támogatói kör olyasmit képvisel ma Magyarországon, amire alig akad példa” – hangsúlyozta Rácz Zsuzsa író, a Richter Aranyanyu Díj megálmodója.

 

A Ridikül Magazin 2016-ban is különdíjat ajánlott fel, melyet Görög Athéna főszerkesztőtől a legtöbb jelölést kapó Mágoriné Sinka Eszter körzeti nővér vett át.

 

Az Aranyanyuk történetei nem a díjak átvételével kezdődnek, és nem is ott érnek véget. Évekkel ezelőtt ismerhette meg az ország egy mozgásképtelen csecsemő történetét, akit szülei a kórházban hagytak. Szabolcs Judit, aki 2013-ban volt díjazott, nemcsak gyógytornászként segítette őt, hanem befogadó családot is talált a babának. Ő Adámi Zsanett paralimpikon, aki negyedik helyezést ért el Rióban 100 méteres hátúszásban, s az idei gála díszvendégeként köszöntötték.

La femme La femme cikke 2017. január
címkék:
Jótékonyság
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.