"Akad még néhány csoda, melyet az emberi telhetetlenség egyelőre nem pusztított el. Első látásra nehéz elhinni, hogy valóban léteznek!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Hihetetlen természeti csodák a Földön

Akad még néhány csoda, melyet az emberi telhetetlenség egyelőre nem pusztított el. Első látásra nehéz elhinni, hogy valóban léteznek!

Míg az ember alkotta népszerű helyek listája folyamatosan változik, a természet időtlen szépségeit mindig csodálattal bámuljuk. Bár az érintetlen helyek száma folyamatosan csökken, a Világörökség részeként a figyelem középpontjában maradhatnak, s így lehetővé válik, hogy még unokáink is gyönyörködhessenek szépségükben.

 

A szerelem alagútja


Az Ukrajnában található növényalagútban olykor egy hegyi gyárba tartó magánvonat közlekedik, máskor pedig randevúk és lánykérések népszerű helyszíne. Az alagút tökéletes példa arra, mi történik, ha a természetet hagyják az emberek szabadon burjánozni a mesterséges infrastruktúra körül. Hossza majdnem 3 kilométer, és manapság már több mese és legenda is kapcsolódik hozzá. Sokak szerint, ha végig sétálunk párunkkal az alagútban, és őszinte a szerelmünk, egy nap valóra válik a kívánságunk.

 

Sósivatag Bolíviában


A bolíviai sósivatag gyakorlatilag olyan, mintha egyetlen hatalmas tükör lenne. Több mint 40 ezer évvel ezelőtt a terület egy hatalmas tó része volt, kiszáradása után két tó és két nagy sósivatag maradt hátra, a Salar de Coipasa és a nagyobb Uyuni. Utóbbi 25-ször nagyobb az Egyesült Államokban található Bonneville Salt Flatsnél. Becslések szerint több mint 10 milliárd tonna só terül szét rajta.

 

A Mendenhall-gleccser jégbarlangja


A Mendenhall-gleccser egy közel 20 kilométer hosszú gleccser, amely 20 kilométerre található Alaszka fővárosától, Juneau-tól. Mint minden gleccser, ez is folyamatos mozgásban van. És bár kívülről is csodálatos látványt nyújt, az igazi csoda a mélyében, a bámulatos jégbarlangban rejlik, melynek jégtömbjei elképesztő, földöntúli színekben pompáznak. A különleges természeti csodát azonban csak idegenvezetővel érdemes látogatni, a gleccser folyamatos változásának köszönhetően ugyanis bárhol letörhetnek jégdarabok.

 

Tianzi-hegyek


Ha első látásra ismerősnek tűnik ez a különleges vidék, nem véletlen: a Tianzi-hegyek inspirálták az Avatar című film misztikus lebegő hegyeit. A ködös táj valóban olyan, mintha a filmbe csöppennénk, ami jelentősen megnövelte a hely látogatottságát. A helyiek a hegységet Mennyek gyermekének is nevezik. A csúcsról fantasztikus kilátás nyílik a környező vidékre, mely rendkívül változatos képet mutat, hegyvidékek, fennsíkok és dús erdőség jellemzi. Többek között itt található Wulingyuan festői vidéke, mely számos vízesésnek, barlangnak, pataknak és szurdoknak ad otthont.

 

A világ legnagyobb barlangterme


Néhány éve kutatók a vietnami Hang Son Doong-barlangban hihetetlen természeti csodára bukkantak. A hatalmas méretű geológiai képződményben egy egész világ rejtőzött, folyókkal és dzsungelekkel, legtágasabb részébe akár egy negyvenemeletes felhőkarcoló is könnyen beférne. A barlangrendszer a Phong Nha-Ke Bang Nemzeti Parkban található, és bár korábban sokszor próbálták feltárni titkait, ezt a szakaszát csak 2010-ben sikerült feltérképezni. Az 5 kilométer hosszú, 200 méter magas és 150 méter széles terem elnyerte a világ legnagyobb barlangterme címet, megelőzve az eddigi csúcstartó malajziai Sarawak-barlangot. 

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2023. február
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.