"Neves operaénekesek és balettművészek lépnek fel 2012. február 18-án, hogy az Erkel Színház felújítását elősegítsék."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

ErKell nekünk!

Neves operaénekesek és balettművészek lépnek fel 2012. február 18-án, hogy az Erkel Színház felújítását elősegítsék.

Hatvan már befutott, valamint nemzetközi hírnévre törő operaénekes és balettművész lép színpadra a Magyar Állami Operaházban szombaton este: az ErKell nekünk! című gálaest és a mellé szervezett jótékonysági árverés bevétele az Erkel Színház felújítására szánt állami forrást egészíti ki. A befolyó pénz egy részét az Erkel Színházban egy új balett-terem kialakítására is szánják. A tárgyakra a licitálás már elindult a dalszínház honlapján.

 

 

Ókovács Szilveszter kormánybiztos az est részleteit beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy 60 magánénekes és magántáncos lép színpadra, valamennyien felajánlották, hogy gázsi nélkül szerepelnek.  A fővédnökséget három világhírű művész vállalta el: Marton Éva, Dózsa Imre és Seregi László, a társműsorvezető szerepét pedig - Ókovács mellett – a szintén világhírű szoprán, Miklósa Erika. A megbízott főzeneigazgató, Héja Domonkos mellett Medveczky Ádám, Kovács János, Kesselyák Gergely és Dénes István vezényli a jeleneteket, a Mozart-blokkot az Arabella című Richard Strauss-opera betanítása miatt Budapesten dolgozó Stefan Soltész vállalta.

Az Erkel-, Puccini-, Bizet-, Johann Strauss- és Verdi-művek részleteinek sorozatát a Falstaff záró fúgájával fejezik be. Mások mellett Szegedi Csaba, Bándi János, Wiedemann Bernadett, Tokody Ilona, Cser Krisztián Hajnóczy Júlia, Kertesi Ingrid, Celeng Mária és Lukács Gyöngyi is énekel az esten.

 

A kormánybiztos megjegyezte: bizonyos tenderek szövegezése folyik, de a közbeszerzési eljárások várhatóan az Erkel Színház esetében is igen huzamosak, ő mindent megtesz a lehetséges rövidítés érdekében. Érdemi munkálatok azonban csak nyártól indulhatnak. Ennek ellenére szeretné egy Háry János-előadással 2012. december 8-án, a 101. évfordulón kinyitni a házat.

Az árverésre számos érdekes tárgyat sikerült összegyűjteni: Popova Aleszja és Volf Katalin egy-egy pár dedikált spicc-cipőt ajánlott föl, több nagyszabású, híres jelmez is árverésre kerül, például A rózsalovag korábbi előadásából a Tábornagyné rokokó ruhája vagy A szöktetés a szerájból című Mozart-daljátékból Belmonte bársony kabátja. Az egyik aukciósház Rudnay Gyula tájképét, egy galéria Baska József festményét ajánlotta föl licitre.

 

A közmédia két részben, az m1-en és a Dunán közvetíti a szombati gálát, illetve egy naponta többször vetített műsorral is népszerűsíti az akciót. Az összegzés szerint a mintegy négyórás gála első felét "csúsztatott élőben", 20.15-től közvetíti az m1, a szünetben bemutatnak az Erkel Színházról egy kisfilmet, majd az est második felét 21.45-től Duna Televízióban nézhetik meg az érdeklődők. A jótékonysági gálaestről felvételt készít az MR3-Bartók rádió is, amelyet teljes terjedelmében március 14-én tűz műsorára.

La femme La femme cikke 2012. február
címkék:
Jótékonyság | Zene

Marton Éva

Operaénekes

A szerelem és a művészet misszionáriusa
"Pályája alatt akkora sikerei voltak, annyi tapasztalatot és élményt szerzett, hogy az három énekesnőnek is elég lenne. Negyven évig állt a világ legnagyobb operaházainak színpadán. Része volt..."

Miklósa Erika

Operaénekes

A szívkirálynő
"Az apró sikerek a csúcsról is látszanak, és a világ leginkább egy kis bakonyi falu kertjéből nézve tűnik kereknek. Különös szemszögből látja az életet, ahogyan ő sem mindennapi: egy kegyetlen nő..."
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.