"A Vatikáni Múzeum 3D és a Firenze és az Uffizi Képtár 3D-s alkotóinak új filmje a Wunderkammerek történetét mutatja be a középkortól napjainkig. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Feltárulnak a kincseskamrák titkai

A Vatikáni Múzeum 3D és a Firenze és az Uffizi Képtár 3D-s alkotóinak új filmje a Wunderkammerek történetét mutatja be a középkortól napjainkig.

A Wunderkammer („kincseskamra” vagy ahogy a franciák nevezik: cabinet de curiosités) fogalma királyok, császárok és magas rangú arisztokrata gyűjtők köreiben alakult ki a 16. században, tulajdonképpen nem más, mind „az egész világ egyetlen szobában, amely összeköti a múltat és a jelent”. A szenvedélyes – és jómódú – gyűjtők hosszú évek, évtizedek munkájával saját otthonukban építették fel a világ minden tájáról származó egzotikus tárgyakból és értékes ritkaságokból álló kis univerzumukat.


A Kincseskamrák – A csodák világa c. látványos ismeretterjesztő film ezekbe a rendkívüli gyűjteményekbe nyújt betekintést, amelyek különleges tárgyai a legkülönbözőbb korokból és földrészekről származnak. Megismerhetjük a múltbéli gyűjteményeket a kisméretű reneszánsz kori kamrácskáktól kezdve – melyek a 19. század során a mai kor legnagyobb múzeumainak alapjául szolgáltak – a jelenkori kincseskamrákig, amelyeknek manapság szalonok, villák vagy kastélyok adnak otthont.

 

 

A hat részből álló film minden epizódjában a téma szakértői – egyetemi professzorok, múzeumi kurátorok, művészettörténészek és galériatulajdonosok – kalauzolják végig a nézőt, és maguk a modern gyűjtők is elmesélik saját történeteiket, utazásaikat és természetesen bemutatják büszkeségüket, a kincsestárukat is, amely gyűjtemények az érzelmek széles skáláját képesek kiváltani a kíváncsiságtól kezdve a vágyon, félelmen és misztikumon át egészen a döbbenetig. Az izgalmas dokumentumfilmben számos, mind ez idáig megközelíthetetlen francia, olasz, osztrák és angol magángyűjtemény tárul fel.

 

 


A filmet március 8-tól vetítik a hazai művészmozik, magyar felirattal.

La femme La femme cikke 2018. február
címkék:
Film
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.