"A feledés enciklopédiáját követi az író-irodalomtörténész újabb múltidéző esszékötete. Szócikkek a történelem képtelenségeiről, igazságtalanságairól és igazságairól."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Az emlékezés enciklopédiája

A feledés enciklopédiáját követi az író-irodalomtörténész újabb múltidéző esszékötete. Szócikkek a történelem képtelenségeiről, igazságtalanságairól és igazságairól.

A vakufényből elővillannak a veszélyes pillanatok sorából álló élet emlékei, melyeket mások emlékiratai, visszaemlékezései egészítenek ki, s így állnak össze az igaz történetek. A középpontban ezúttal a kultúra és a barbárság sajátos kapcsolata áll. A tanár úr történelmi messzeségekből csalja elő az ezerkilencszáztízes, -húszas, -harmincas éveket, a világégést és a népirtást, a feledés távolából hoz emberközelbe írókat, színészeket, rendezőket, festőket, tudósokat, történelmi hősöket és antihősöket. Itt vannak tehát az újabb elgondolkodtató történelmi egypercesek.
(Scolar Kiadó)

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2012. február
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.