"Sokáig ugyanolyan rejtély volt, kit is takar Skandináviában a Lars Kepler álnév, mint e regényben az, miért fulladhat meg valaki egy hajó fedélzetén, és miért lesz öngyilkos..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A Paganini-szerződés

Sokáig ugyanolyan rejtély volt, kit is takar Skandináviában a Lars Kepler álnév, mint e regényben az, miért fulladhat meg valaki egy hajó fedélzetén, és miért lesz öngyilkos hihetetlen körülmények között egy gazdag ember.

Kepler első sikerregényét, A hipnotizőrt követően eredményes volt az író utáni nyomozás: kiderült, hogy nem is egy, hanem két svéd íróról van szó, a negyvenes évei derekán járó Ahndoril-házaspárról, három lány dolgos szüleiről. Joona Linna finn bűnügyi felügyelő a könyvben ugyanúgy megoldja a rejtélyt, ahogy a valóságban mások mefejtették a Lars Kepler-titkot. A nyomozó a svéd fegyverexport bonyolult és sötét ügyleteire derít fényt, amelyek – mint tudjuk – csak a bűnügyi regények lapjain léteznek és lepleződnek le.
(Cartaphilus)

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2012. március
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.