"Két év várakozás után lenyűgöző zenei kínálattal tér vissza a Sziget Fesztivál. Hat napon át a világ legnépszerűbb előadói adják egymásnak a mikrofont"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Világsztárok találkozója Budapesten

Két év várakozás után lenyűgöző zenei kínálattal tér vissza a Sziget Fesztivál. Hat napon át a világ legnépszerűbb előadói adják egymásnak a mikrofont

Dua Lipa, Justin Bieber, Calvin Harris, Arctic Monkeys, Kings of Leon és még 54 ország több ezer fellépője biztosítja hat nap alatt a közel ezer programot a Hajógyári-sziget hetvenhat hektárján felépített fesztiválváros ötvenhárom helyszínén. Lenyűgöző méreteivel csak programkínálata sokszínűsége és helyszínek látványvilága veheti fel a versenyt. Több színpad és bulihelyszín a korábbinál is grandiózusabb méretekkel, lenyűgözőbb technikával és designnal várja a fergeteges partikra vágyókat. A legtöbb érdeklődőt vonzó szupersztárok koncertjei mellett a műfajok széles skáláját járhatjuk végig: a különböző zenei stílusok mellett lesz cirkusz, nagy- és a bárhol felbukkanó sétáló utcaszínház, stand-up és kabaré, tánc, filmvetítés, vurstli és... ezernyi más esemény színes forgataga.

A Sziget a különféle nációknak és a világ kulturális értékeinek legnagyobb hazai találkozóhelye, ahová a föld államainak több mint feléből, összesen 103 országból érkeznek látogatók. A legtöbben Európából – Hollandiából, Nagy-Britanniából, Írországból, Franciaországból, Németországból és Olaszországból –, de az idei statisztika szerint vásároltak jegyet Dominikáról, a Salvadori Köztársaságból, Japánból és Brazíliából illetve Ausztráliából is.

 

A szervezők több napon is teltházra számítanak. A várható hatalmas tömeg miatt a belső forgalmat újratervezték és úgy alakították ki, hogy a beengedésnél és egy-egy nagyobb koncert utáni távozási hullámnál a lehető legbiztonságosabb és leginkább zökkenőmentes legyen a közönség mozgása a programhelyszínek között. A talajvédelmet és porcsökkentést közel 30 ezer négyzetméter – körülbelül öt focipálya területének megfelelő méretű – műanyag és alumínium járófelület lefektetésével biztosítják a szervezők. A higiéniát összesen majd kétezer toalett egységgel és közel félezer tusolóval oldják meg, a biztonságról több mint ezer őr gondoskodik a nap huszonnégy órájában. Emellett a szigeten egy több száz fős egészségügyi bázis és tűzoltócsapat teljesít szolgálatot.

A szervezők idén is sokszínű gasztronómiai kínálattal várják a fesztiválozókat az úgynevezett vendéglátó „negyedekben”. A sokszínű kínálatban a legnépszerűbb magyar fogások mellett, az elmaradhatatlan pizzákon és hamburgereken át a nemzetközi konyha képviseletében erdélyi, görög, indonéz, ázsiai vega és mexikói fogásokig szinte mindent kóstolhatunk.

 

A környezetvédelmi erőfeszítésekkel a szervezők igyekeznek csökkenteni a gigantikus esemény ökológiai lábnyomát. Így például egy széndioxiod kompenzációs erdő kialakításához járulhatnak hozzá azok a látogatók, akik a jegy mellé „vásárolnak egy fát” is. Lesz palack vissza gyűjtési akció, a vendéglátóhelyek re:poharat és lebomló étkészletet használnak. A Sziget egy részét, a harmadik kerület szomszédságában húzódó galériaerdő melletti sávot az ottani védett flóra miatt lezárják a közönség elől. A Sziget zöldítése változatlanul fontos célja a fesztiválnak.

Akinek nincs lehetősége a programokat a helyszínen élvezni, több koncertet a fesztivál hivatalos streaming csatornáján is figyelemmel követhet.

La femme La femme cikke 2022. augusztus
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.