"Az „originális charmeur” portréalbuma tele van meglepetésekkel, megkapó fotói ismét különlegesek."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Díner Tamás felejthetetlen kortársai

Az „originális charmeur” portréalbuma tele van meglepetésekkel, megkapó fotói ismét különlegesek.

„Aki az objektívje elé kerül, azt mélyről jövő, őszinte szeretettel fotózza, és ez a szeretet visszatükröződik. Ez a belőle áradó érzés generál egy kölcsönhatást a modell és a mester között. Bárhol is legyen, hihetetlenül derűs, megnyugtató, otthonos hangulatot tud teremteni.” (Nádorfi Lajos operatőr vallomása Díner Tamásról, aki maga is ült a fotóművész kamerája előtt.)

 

„Egyszerűbb úgy születni, hogy van charme-ja az embernek. Díner Tamás egy originális charmeur! Aki nem csupán önmagában elbűvölő személyiség, de úgy hat környezetére, hogy a közelében tartózkodók, hatása alá kerülők úgy érzik, általa ők is szeretetreméltóbbak.” (Szerényi Gábor képzőművész mondatai a fotográfusról.)

 

 

E gondolatok is olvashatók a Felejthetetlen kortársaim című, 2022 karácsonyára megjelent portréalbumban, melyben az ismert fotós több mint félszáz szeretett kortársa portréját publikálta. Kamerája elé álltak színészek (Balázsovits Edit, Bács Ferenc, Lukács Sándor), fotóművészek (Keleti Éva, Szipál Márton, Giulio Salusinszki), sportolók (Szilágyi Áron, Rasovszky Kristóf, Márton Anna), képzőművészek (Sváby Lajos, Szerényi Gábor, ef. Zámbó István), operatőrök (Koltai Lajos, Nádorfi Lajos), de mellettük balettművész (Markó Iván), előadóművész (Hobó), pszichológus, etológus, lelkész, zeneszerző, orvos, író, újságíró kifejező erejű fényképei is láthatók az igényes kiállítású, szépen tördelt albumban. Külön örömünkre szolgál, hogy a könyvben feltűnik néhány újságíró a La femme szerzőgárdájából is: Schäffer Erzsébet, Mörk Leonóra, Falus Tamás.

 

A művészi kiadvány érdekessége, hogy a magával ragadó felvételek mellett számos írást is tartalmaz. Hol a fotográfus sorai olvashatók portréalanyairól, hol a fotók főszereplői vallanak a fotóművészről. A kötet önéletrajzi írást is tartalmaz, melyben Díner Tamás – természetesen néhány őt ábrázoló fénykép kíséretében – mesél többek között a gasztronómia, a piaci vásárlás, a vitorlázás, az állatok iránti szeretetéről. S elárulja a portréfotózás legfőbb titkát.


(Kiadja a K2 kreativitás & kommunikáció)

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2022. december
címkék:
Művészet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.