"Hamarosan újra Budapesten a kanadai világsztár."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A romantika királya visszatér

Hamarosan újra Budapesten a kanadai világsztár.

Kilenc év után újra Magyarországon koncertezik Michael Bublé. A Higher Tour 2023. február 8-án érkezik a budapesti MVM Dome színpadára. A művész három Grammy-díjjal büszkélkedhet a Legjobb hagyományos pop énekalbum (Best Traditional Pop Vocal Album) kategóriában, a Higher című lemezével idén is a jelöltek között szerepel. A díjátadó gálát Los Angelesben éppen három nappal a budapesti koncertje előtt rendezik.

Az album 2022 tavaszán jelent meg, majd augusztusban indult hosszú turnéjára, mely az Egyesült Államokban kezdődött, Európában folytatódik, majd Ausztráliában fejeződik be a nyár során. E sorrendben tizenegyedik lemeze, a korábbiakhoz hasonlóan világsiker lett, s előkelő helyezéseket ért el a különböző zenei sikerlistákon. Nagy-Britanniában és Magyarországon az élre került, de a legnevesebb amerikai zenei szaklap, a Billboard listáján is a legjobb tíz közé kapaszkodott fel.

 

E mostani koncertjén sok dal hangzik el a Higherről, de az ígéretek szerint korábbi sikeres dalai is felcsendülnek. Abban a tőle megszokott stílusban, amelyet sármos, vonzó külseje mögött képvisel: bársonyos hanggal, romantikus színezettel, szeretetreméltó előadásmóddal.

 

Meglepetést okozott rajongóinak e sorrendben tizenegyedik albumával, mert részben olyan szerzők dalaihoz fordult, akiket fel is kért, hogy közreműködjenek a stúdiómunkában. Paul McCartney a My Valentine című dala előadásában segítette, Willie Nelson a Crazy című szerzeményével Michael duettpartnere. Sam Cooke-tól a Bring It On Home to Me-t énekli, Bob Dylantől a Make You Feel My Love-ot, Charlie Chaplintől a Smile című klasszikust, Barry White-tól pedig a You're the First, the Last, My Everything című slágert, csaknem ötven év távlatából. De a popslágerek időtlenek – vallja, különösen, ha a hallgatóknak, nézőknek folyamatosan fel is idézi őket.

Épp a Billboard magazinnak adott interjújában árulta el, hogy a címadó dalának nemcsak ő a zeneszerzője, hanem tízéves fia, Noah is, akinek fürdőszobai énekének egyik dallamát fejlesztette tovább. „Elképesztő, hogy a lemez inspirációjának nagy része a családomtól származik: abból, ahogyan a feleségem iránt érzek, és abból, amin keresztülmentünk a gyerekeinkkel” – említette. Mindezzel arra is utalt, hogy négy gyermeke közül a legidősebbnél, Noah-nál 2016-ban az orvosok májrákot diagnosztizáltak, de azóta a kezelések hatására kigyógyult a betegségéből. „Boldog ember vagyok. A családom egészséges, és nagyon hálás vagyok” – mondta magáról.

 

Minden bizonnyal ez fog sugározni a színpadról, a magyar közönség előtt is. A budapesti koncertre az utolsó jegyek még elérhetők a Live Nation weboldalán.

La femme La femme cikke 2023. január
címkék:
Koncert | MVM Dome | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.