"Egy koncertsorozat, ahol az új nemzedék játszik. Április 22-én a Kelemen Kvartett képviseli a fiatal generációt."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Trónörökösök a színen

Egy koncertsorozat, ahol az új nemzedék játszik. Április 22-én a Kelemen Kvartett képviseli a fiatal generációt.

A Kelemen Kvartett 2009-ben alakult, és már az első év műhelymunkája után világszerte egyre rangosabb koncerttermek, fesztiválok vendége.

 

 

A vonósnégyes 2011 szeptemberében megnyerte a 4-ik Pekingi Nemzetközi Zenei Verseny első díját, 2011 júliusában a Melbourne-i Nemzetközi Kamarazenei verseny Második és Közönségdíját és az egyik fődíjat, melyet a verseny történetében először nem a győztesnek adott át a versenytől független Musica Viva ausztrál menedzsment.

 

A kvartettet a Kokas - Kelemen házaspár alapította Kokas Katalin húgával, Dórával, kivel több, mint 10 éve kamaráznak együtt valamint zeneakadémiai növendékükkel, Homoki Gáborral. Az együttes különlegessége, hogy mindhárom hegedűs brácsázik is, gyakran cserélgetve a 3 szólamot.

 

A vonósnégyes 2010 nyarán elkészítette első stúdió-DVD felvételét, melyet a 2011 tavaszán megtartott 3 koncertes Régi Zeneakadémiai Alma Mater koncertsorozatuk élő felvételei követtek.

 

Az együttes eddig Svájcban, Olaszországban, Ausztráliában, Szlovéniában, Ausztriában, Horvátországban, Németországban s Kínában koncertezett, 2011 tavaszán az Egyesült Államokban turnéztak, ahol a Dallas News legkíméletlenebb kritikusa, Scott Cantrell pozitívan írt róluk.

 

Amerikai sikereik után azonnal visszahívást kaptak második Észak-Amerikai turnéjukra, 2012-ben meghívást kaptak a Lockenhaus Fesztiválra rezidens kvartettként és a berlini Filharmóniába egy bemutatkozó koncertre s lemezfelvételre, 2013-ban a londoni Wigmore Hallban és a South Cork-i Fesztiválon debütálnak, valamint Hollandiában többek között olyan művészekkel adnak koncertsorozatot, mint Steven Isserlis és Gidon Kremer. 2014-ben pedig ausztrál és kínai turnéjuk lesz.

 

A Kelemen Kvartetthez fűződik Steve Reich Triple Quartett-jének magyarországi és Kurtág György Six Moments Musicaux-jának ausztráliai bemutatója. Kocsis Zoltán felkérte a vonósnégyes tagjait, hogy vendégként vezessék a Nemzeti Filharmonikusok szólamait olyan művekben, mint Richard Strauss: Zarathustra vagy Sosztakovics első

zongoraversenye.

 

2012. április 22-én a Trónörökösök a színen című koncertsorozatban a klasszikus zeneművészet jeles képviselőjeként lépnek fel este 19.30-tól az MTA Dísztermében. Koncertjükön Mozart, Bartók, Kurtág és Csajkovszkij dallamai csendülnek fel. Bővebb információ a zenekar honlapján.

La femme La femme cikke 2012. április
címkék:
koncert | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.