"Ha művészet, akkor a Millenáris. Jövő héten kezdődik az Art Market."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Nemzetközi környezetben - Budapesten

Ha művészet, akkor a Millenáris. Jövő héten kezdődik az Art Market.

Tizenkét ország csaknem 100 kiállítójának standján több mint 400 művész munkáival, valamint számos kísérőprogrammal találkozhat az Art Market Budapest 2012 közönsége november 8. és 11. között a budapesti Millenárison.

 

 

A nemzetközi kortárs vásár alapterülete 2011-hez képest 70 százalékkal növekedett, és jelentősen nőtt a kiállítók száma is. Magyarországról olyan fontos tavalyi "hiányzók" is bemutatkoznak, mint a Kisterem, a Várfok és a Vintage Galéria. A külföldi kiállítók száma pedig már meghaladja a magyarokét: nyolc kiállító várható például Romániából, Törökország és Németország is erősen képviselteti magát, de New Yorkból és Kazahsztánból is érkeznek galériák.


A rendezvény védnökségét idén is Nancy G. Brinker diplomata, egykori amerikai nagykövet és Martonyi János külügyminiszter vállalta; a szakmai testület tagjai Deák Erika, a Kortárs Galériák Szövetségének elnöke; Einspach Gábor, a Magyar Műkereskedők és Galériák Országos Szövetségének elnöke, Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója, Gaudens Pedit galerista és Nicola Trezzi, a Flash Art magazin nemzetközi szerkesztője.


Az Art Market egyik kiemelt témája ezúttal a kolozsvári kortárs képzőművészet lesz: a kolozsvári alkotók esetében ugyanis olyan kelet-európai sikertörténetről van szó, amely jelenleg messze túlszárnyalja azt, amit a magyar képzőművészet a nemzetközi színtéren eddig elért. Részben a Műcsarnok idei Kolozsvár-kiállításán is megismert, többnyire már nemzetközi szinten is befutott művészekkel (mások mellett Ciprian Muresan vagy Marius Bercea) és galériákkal (mint a Plan B vagy a Sabot) a vásár tucatnyi standján és a Kolozsváron át című kiállításon találkozhat a közönség.


Másik kiemelt témaként a zsidó identitás és a kortárs képzőművészet viszonyát járják körül: a Wallenberg-emlékévhez kapcsolódva nemzetközi kerekasztal-beszélgetést szerveznek, a Waldsee című kiállításra pedig olyan világhírű művészek küldtek munkákat, mint William Kentridge, Sylvia Plachy és fia, a színészként ismertebb Adrian Brody.


Az Art In Fusion programsorozat külföldön született, de Budapesten élő és alkotó képzőművészeket mutat be, míg az Inside Art a Museum Café közreműködésével kínál gazdag szakmai programot.


Délutánonként beszélgetések várják az érdeklődőket, olyan témákban, mint a kelet-európai intézmények gyűjtési gyakorlata, a kortárs török művészet és Kolozsvár sikertörténete a nemzetközi piacon. A Művészet és városmarketing: Kelet-Európa kulturális fővárosai című eszmecserén részt vesz többek között Emil Boc kolozsvári, Páva Zsolt pécsi és Kósa Lajos debreceni polgármester is.


A vásár programjában több koncert és divatbemutató is szerepel, a Millenárison pedig szoborpark is nyílik.


A rendezvény részletes programját a www.artmarketbudapest.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők.

La femme La femme cikke 2012. november
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.