"Megmozgatta az országot az ”50 tehetséges magyar fiatal” program."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Több mint 1300 jelölés érkezett!

Megmozgatta az országot az ”50 tehetséges magyar fiatal” program.

Október elején a La femme ”50 tehetséges magyar fiatal” címmel olyan innovatív programot indított útjára, amely a harminc év alatti magyar tehetségekre kívánja felhívni a figyelmet. A héten lezárult a jelentkezés, összesen 1373 darab pályamű érkezett be, amelyet előbb a Nemzeti Tehetségpont munkatársai, majd zsűri értékeli.

 

 

A La femme magazin azokat a fiatalokat keresi, akik kivételes adottságuk, szorgalmuk révén a jövő formálói és meghatározó személyiségei lehetnek hazánkban és a világban. A program nem rangsort állít, hanem ifjú tehetségeket keres és mutat be.

 

Barta Zsolt a magazin kiadójának vezetője elmondta: „Az elmúlt hetekben több mint 2,5 millió embert ért el az „50 tehetséges magyar fiatal” program üzenete. A facebookon közzétett felhívásokkal a legaktívabb időszakban közel heti nyolcszázezer ember találkozhatott, amelynek köszönhetően hetente százával érkeztek a jelölések. Ekkora érdeklődésre és lelkesedésre csak legmerészebb álmainkban számítottunk! Kíváncsian várjuk ki lesz az az ötven fiatal tehetség, akiket majd a zsűri kiválaszt.”

 

Volt olyan jelentkező, aki a New York-i Fashion Institute of Technology vezetőjének ajánlását várta, amelyet az Egyesült Államok keleti partvidékét sújtó vihar miatt, csak a jelölési időszak meghosszabbításának köszönhetően tudott időben a jelentkezéséhez csatolni.

 

„Az ilyen és hasonló kérések alapján döntöttünk úgy, hogy az eredetihez képest további egy hetet biztosítunk az ajánlások beküldésére, ezzel is segítve, hogy minél több fiatal számára váljon ismertté és elérhetővé a program” – mondta el Zétényi Lili, a La femme magazin főszerkesztője.

 

Összesen több mint 1300 fiatalra érkezett írásos ajánlás. Értékesebbnél értékesebb életutak rajzolódnak ki a feltöltött pályázati anyagokból. Érkezett jelölés fiatal kutatóorvosoktól, fizikus tehetségektől, jogászoktól, hazai és nemzetközi díjakkal elismert építészektől, sikerrel helyt álló komolyzenészektől, képzőművészektől, íróktól, hangszerkészítőtől, több nyelven színházi darabokban játszó ifjú színművésztől. Izgalmas és sokszínű életutak, ígéretes tehetségek, akik között biztosan ott vannak a jövőt meghatározó, formáló kiemelkedő személyiségek is.

 

A La femme által felkért grémium a legígéretesebbnek ítélt 50 fiatalnak személyre szabott mentorprogramot dolgoz ki a Nemzeti Tehetségpont szakmai támogatásával, amely több hónapon keresztül segíti a fiatalok tehetség-útját. A mentori szerepre felkért személyiségek maguk is példaképek, és a fiatal tehetségek számára páratlanul értékes tudás birtokosai is egyben. Köztük üdvözölhetjük többek között Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest, közigazgatási és igazságügyi minisztert, Sebestyén Márta népdalénekes-előadóművészt, Dr. Ádám Veronika Széchenyi-díjas magyar orvost, biokémikust, az MTA rendes tagját és Gerendai Károly üzletembert, a Sziget Fesztivál alapítóját.

 

A következő lépés a jelölések formai és tartalmi előválogatása, szűkítése, amelyre a Nemzeti Tehetségpont szakembereinek bevonásával kerül sor a következő napokban. Ennek célja, hogy a több mint ezer jelöltből kiválasztásra kerüljön az a nyolcvan, akiket a zsűri tagjai később – november utolsó hetétől kezdődően – egy erre a célra létrehozott online rendszerben egyenként értékelhetnek.

 

Az 50 kiválasztott fiatalt először február végén, a tiszteletükre szervezett ünnepi gálán ismerheti meg a nyilvánosság.

 

A program aktualitásairól, legfrissebb híreiről naprakész tájékoztatást nyújt a program weboldala és facebook oldala.

 

A szakmai partner: Nemzeti Tehetségpont

 

Az Országgyűlés által kezdeményezett, 20 évre szóló Nemzeti Tehetség Program keretében működő Nemzeti Tehetségpont célja, hogy egyetlen tehetség se kallódjon el, éljen bármely régióban, nevelkedjen bármilyen anyagi vagy szociális viszonyok között.

 

A Nemzeti Tehetségpont ennek érdekében szakmai támogatást nyújt a tehetséges magyar fiatalokat támogató intézményeknek. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács felhívása nyomán több mint 900 állami, egyházi fenntartású vagy civil szervezethez kötődő tehetséggondozó műhely csatlakozott a hazai és határon túli Tehetségpontok hálózatához. A Tehetségpontok abban segítenek, hogy az érdeklődő fiatalok hatékony segítséget kapjanak tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához. Ennek érdekében kapcsolatokat építenek ki a Tehetségpontok hálózatával, és mindazokkal, akiken a tehetségek sorsa múlhat. A Nemzeti Tehetségpont működteti a Kárpát-medence internetes Tehetségtérképét, mely a www.geniuszportal.hu honlapon érhető el.

La femme La femme cikke 2012. november
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.