"Budapesten és Kecskeméten is fellép a Pi élete című Oscar-díjas film indiai énekese."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Világhírű indiai dallamok

Budapesten és Kecskeméten is fellép a Pi élete című Oscar-díjas film indiai énekese.

Budapesten és Kecskeméten lép fel Bombaj Dzsjashri (Bombay Jayashri) indiai énekesnő, akinek hangját a magyar közönség a négy Oscar-díjjal jutalmazott Pi élete című filmből ismerheti.

 

 

Az indiai klasszikus zene csillaga március 24-én, vasárnap 19 órakor a budapesti Átrium Film-Színházban koncertezik, 25-én, hétfőn 19 órakor pedig a kecskeméti evangélikus templomban lép fel - tájékoztatta az Indiai Nagykövetség és az Indiai Kulturális Központ a hazai közönséget.

 

A művésznő írta az Ang Lee filmjében elhangzó altatódal szövegét és az ő előadásában hangzott el a világszerte nagy sikert aratott produkcióban. Ez az első tamil nyelvű szám, amelyet díjára jelölt az amerikai filmakadémia.

 

A magyarországi koncerteken az énekesnő az indiai és európai hagyományokat ötvöző világzenét ad elő. Dzsajashri évek óta dolgozik Eero Hameenniemi finn zeneszerzővel. A magyar közönség azt a dalciklust ismerheti meg, amelyet a finn zeneszerző a 19. századi Mirza Ghalib urdu nyelvű szerelmes verseire komponált.

La femme La femme cikke 2013. március
címkék:
India | Koncert | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.