"Országszerte több helyszínen tartanak programokat a tehetségnap alkalmából, a rendezvényeket ünnepi hangverseny zárja."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Tehetségnap

Országszerte több helyszínen tartanak programokat a tehetségnap alkalmából, a rendezvényeket ünnepi hangverseny zárja.

Az Új Széchenyi Terv kiemelt projektjeként megvalósuló Tehetséghidak program fővárosi nyitó rendezvényén, szombaton 41 tehetséges fiatalt díjaztak, valamint kinevezték a Magyar Tehetség Nagykövete cím három új birtokosát: Benkő Vilmost, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnökét, Danyi András rendező-operatőrt és Veiszer Alinda riporter-műsorvezetőt. A Tehetségek Szolgálatáért kitüntetést heten vehették át.

 

 

Az országos tehetségnap során az ország öt hátrányos helyzetű térségéből érkező százhatvan tehetséges fiatal a Tehetséglabirintusban tesztelhette magát különböző területeken, és hívhatja fel a figyelmet kiemelkedő képességeire. A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

 

A MATEHETSZ felhívást küldött a tehetségpontok országos hálózatának, hogy saját településükön a tehetséges gyermekek nyilvános fellépésével emlékezzenek meg az ünnepről.
Azt javasolták, hogy nagyjából egy időben, március 25-én 13 és 15 óra között a helység egy sok ember által látogatott pontján szervezzenek rövid, meglepetésszerű fellépést, minikoncertet, zenei vagy táncbemutatót, vagy bármilyen, a fiatal tehetségek bemutatkozását lehetővé tevő eseményt.
Az idén első ízben közzétett felhívásra csaknem hatvan helyről jelentkeztek.

 

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárként 2011-ben az Európai Bizottságnál azt kezdeményezte: legyen európai tehetségnap 2012-től Bartók Béla születésnapja, március 25-e. Az államtitkár azt javasolta a következő tanévtől kezdve a tanulmányi, sport és művészeti versenyeket, seregszemléket, kiállításokat és a tehetséggondozás eredményeit felmutató különböző iskolai, kollégiumi akciókat úgy időzítsék, hogy az európai tehetségnap az ország minden pontján valóban a tehetség ünnepe legyen.

La femme La femme cikke 2013. március
címkék:
Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.