"Tomboló érzelmek, misztikum és megtisztulás – mindezzel találkozhatnak 2013. április 19-29. között a Budapest Táncfesztiválon."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Szenvedély és rítusok

Tomboló érzelmek, misztikum és megtisztulás – mindezzel találkozhatnak 2013. április 19-29. között a Budapest Táncfesztiválon.

A Budapest Táncfesztivál idén is gazdag nemzetközi programválasztékot kínál. Fellép a brazil Grupo Corpo, a német Company fabrik Potsdam és a cseh South Bohemian Ballet, de a hazai előadóknak sem kell szégyenkezniük. A fesztiválon részt vehetünk a Közép-Európa Táncszínház Horda és a Magyar Állami Népi Együttes Szarvasének című előadásának premierjén, valamint a Szegedi Kortárs Balett Stabat Materének budapesti bemutatóján.

 

 

­

Az idei Táncfesztivál egyik unikuma az idén húsz éves Bozsik Yvette Társulat 1999-ben bemutatott Tavaszi áldozatának felújított változata, amely a Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának századik évfordulójára készült. A neves centenárium inspirációja visszaköszön a Budapest Táncszínház programjában is, hagyományaikhoz híven április 29-én, a Tánc Világnapján gálaesttel ünneplik a hazai táncszakmát. E napon adja át ugyanis a Táncszövetség a szakmai díjait és ezen az estén kerül sor az Imre Zoltán díj átadására is.

 

A színházról

 

A Nemzeti Táncszínház a hazai táncszíntér legfontosabb központja. Évente negyven társulat közel négyszáz előadásának otthona.  Elsődleges feladata a hazai táncművészet képviselete, menedzselése itthon és külföldön. A hazai táncszakma egyetlen befogadó színháza közel negyven társulattal dolgozik együtt. Anyaépülete a Budai Várban található Várszínház, azonban évadonként száz napon át a Művészetek Palotájának Fesztivál Színházában is láthatók az előadásai. A fellépő társulatok elsősorban a Magyar Táncművészek Szövetségének tagjaiból kerülnek ki, azonban a tagság nem feltétele a fellépésnek.

 

 

A Táncfórumból két évvel ezelőtt Budapest Táncfesztiválra átkeresztelt éves rendezvényének célja, hogy neves külföldi együttesek meghívásával pozícionálja a nemzetközi táncszcénában a magyar fővárost. Az utóbbi időkben a Shen Wei Dance Arts (USA), a Les Ballets Trockadero de Monte Carlo (USA) vagy a Merce Cunningham Dance Company (USA) lépett fel a Budapest Táncfesztiválon. Repertoárja a néptánctól a klasszikus baletten át a kortárs táncig terjed és nyitott minden korosztály felé. Beavató táncszínházi programján keresztül kiemelt figyelmet fordít a fiatal közönség kulturális nevelésére.

 

A fesztiválról bővebben itt!

La femme La femme cikke 2013. március
címkék:
Fesztivál | Művészet | Tánc
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.