"A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Vagány históriák

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük.

Íróportrékat sokan, sokféleképpen készítettek már, arról nem is beszélve, hogy a kortárs költészetet is számtalan módon próbálták közelebb hozni "az utca emberéhez". A Műcsarnokban a Vagány Históriák immár a második ősbemutatójára készül! A kezdeményezés során már az előző évben olyan portrékat láthattunk a kortárs irodalom alkotóiról, amelyek hangsúlyozták és bizonyították, hogy a költészet nagyon is eleven, a művek nem a sokat hangoztatott elefántcsonttoronyban, mondhatni laboratóriumi körülmények között születnek.

 

 

A különleges kezdeményezés tematikája most a Költők a szeretteikkel.  A kortárs idoralom szereplői ennek keretén belül 2013. április 11-én családi vagy baráti körben mutatkoznak meg, miközben ekkor lesz egyéves lesz a Vagány Históriák sorozat. Az első rész ötven portréfotója után harmickettő új kép készül, és a sorozat továbbra is a kortárs költészetet szeretné a hétköznapokhoz közelebb hozni olyan módon, hogy a költőket mindennapi környezetükben mutatja be. Ezúttal ez lesz a költészet napi program a Műcsarnokban.

 

A proramról bővebben a Prae.hu oldalon olvashatunk!

La femme La femme cikke 2013. április
címkék:
Irodalom | Művészet
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.