"Világklasszis sportolók, operaénekesek és balettművészek lépnek fel a budapesti operaszezon előhírnökeiként."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Évadbemelegítés az Operában

Világklasszis sportolók, operaénekesek és balettművészek lépnek fel a budapesti operaszezon előhírnökeiként.

A születési bicentenáriumát ünneplő Wagner művészete jegyében rendezik meg a WAGNER200-maratont. Az egész napos rendezvény tömegeknek szól: az Opera belső tereiben tárlattal, kamarakoncerttel, felolvasó-délutánnal és filmvetítéssel, az épület körül egész délután gyermekprogramokkal, akadályversennyel várja a közönséget.

 

 

Este nyolctól újra ezrek foglalhatják el a lezárt Andrássy úton kialakított nézőteret, az évadbemelegítő megashow a torna és az atlétika művészi mozzanatait kapcsolja össze az operával. A nagyteraszon különleges megvilágításban neves sportolók mutatják be gerenda- és lólengés-gyakorlatukat Wagner-muzsikára, a kifutón ritmikus sportgimnasztika-csoport gazdagítja az est műsorát. Mindez élő zenei kísérettel: a sportbemutatókat az Operaház szimfonikus zenekara festi alá Dénes István vezényletével, az Opera vezető szopránjával, Sümegi Eszterrel, és két kamaraénekessel: Fekete Attilával és Kálmándi Mihállyal, a divatbemutatók alapját pedig DJ Bootsie erre az alkalomra újragondolt, Wagner ihlette számai adják.

 

A Design Terminállal közös rendezvény különleges divatbemutatóit Lukács Gabi divat- és showrendező és Lakatos Márk stylist komponálta, a kifutón a hazai sport-, opera- és balettvilág csillagai vonulnak fel. A Gombold újra! csapatába tartozó divattervezők wagneri jelmezeit többek közt Imre Géza párbajtőr világbajnok, Kucsera Gábor világ és Európa-bajnok kajakozó, Mórádi Zsolt kick-boksz világbajnok, Kótai Mihály ökölvívó világbajnok, valamint Tápai Szabina EHF-kupagyőztes kézilabdázó és számos neves sportoló mutatja be. Az operaénekesek közül kifutóra lép többek közt Keszei Bori, Rálik Szilvia és Cser Krisztián, a Magyar Nemzeti Balettet ifjú tehetségek képviselik modellként, Venekei Marianna és Wayne Eagling koreográfiáiban pedig többek közt Apáti Bencét és Felméry Lilit láthatja a közönség.

 

Az estet átlengi a wagneri erő, amit a Rippel Brothers Művészeti Akadémia három silkes fellépője és a Rippel fivérek produkciója még markánsabbá tesz, a nagyzenekari hangzást pedig tűzzsonglőrök színezik katartikus látványelemekkel.

 

A vizuális élményt standard épületfestés teszi különlegessé: az Urbanizer Visuals kifejezetten a Wagner200-maratonra készült animációi valódi összművészeti élménnyé varázsolják az egész estés műsorfolyamot.

 

Minden program ingyenesen látogatható, délután a büfé kedvezményes áron működik a foyer-ban.

La femme La femme cikke 2013. szeptember
címkék:
Művészet | Sport | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.