"22. alkalommal startol a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Ősz Budapesten

22. alkalommal startol a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

ABudapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált 2013. október 11–20. között 22. alkalommal rendezik meg. Az idei eseményen továbbra is a kortárs és progresszív művészeti szegmens mutatkozik be, a maga műfaji sokszínűségével. 2013-ban is folytatódik a kávéházak, „kult-kocsmák” helyszínként történő bevonása, ahol a tavalyi koncepcióhoz hasonlóan jazzkoncertek, kortárs tánc előadások, slam poetry estek, illetve új cirkuszi programok kerülnek megrendezésre. A színházi produkciók között található a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház előadása, a Mester és Margarita Balázs Zoltán rendezésében a Nemzeti Színházban, és Mundruczó Kornél, valamint Wéber Kata Demencia című darabjának ősbemutatója a Trafóban. A fellépők között találjuk az Ensemble Modern, a Kroumata, és a The Brandt Brauer Frick Ensemble együtteseket, Nagy Józsefet és Szelevényi Ákost. Az események közül pedig meghatározó lesz a Monodráma Fesztivál, az ECM Fesztivál, a Kortárs Galériák Éjszakája és a Jazzmaraton.

 

 

 

A Café Budapest eseménysorozat a kortárs művészetek tárházát hozza el az érdeklődőknek a magyar kulturális élet olyan meghatározó helyszínein, mint a Budapest Music Center, a Bárka Színház, a Budapest Jazz Club, a Magyar Nemzeti Galéria, a Nemzeti Színház és a Trafó- Kortárs Művészetek Háza. A café budapEST sorozat helyszíneként közreműködő kávéházak, avagy „kult-kocsmák” az egyik legfontosabb pillérei a fesztiválnak; köztük megtalálható a Téli Kertem, a Szatyor Bár, a Gozsdu Manó Klub, a Kirakat Bisztro, a Kolor Bár, a Mika Tivadar Mulató, a Kazimír Bisztró, a Fogasház, a Púder Bárszínház, valamint a Gödör Klub.

 

A fesztivál kiemelkedő eseménye a nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színház és a budapesti Maladype Színház koprodukciójában frissen bemutatott Mester és Margarita a Bulgakov-regény rendhagyó adaptációjának magyarországi bemutatója. Az egymás mellett futó szimbolikus, allegorikus és mágikus történetszálakat Balázs Zoltán rendezői koncepciójában DNS-spirálhoz hasonlóan fonja egymásba. A The Brandt Brauer Frick Ensemble koncertje a magával ragadó és impulzív, klasszikus hangszerekre komponált, természetes akusztikájú muzsikájával a kortárs minimalizmus, a dance-techno és a jazz izgalmas ötvözete.

 

A Monodráma Fesztiválon október 11–16. között három külföldi vendégjáték és három hazai produkció vesz részt. A ljubljanai Glej Színházból Jure Noval osztja meg dilemmáit a boldogságról. A moszkvai Praktyika Színház Viktor Rizsakov rendezésében a nőszerepek metamorfózisáról mesél. A kijevi DAH Színház – Vladiszláv Troickij víziójában – egy meglepő Dosztojevszkij-parafrázist mutat be. A hazai színészetet pedig Ötvös András, Spolarics Andrea és Varga Olga képviseli.

 

Az Edition of Contemporary Music (ECM) Fesztivál október 16–19. között a Café Budapest különleges kortárszenei eseménysorozata, amelynek során lehetőség nyílik többek között az Elina Duni Kvartettel, a Quercus Trióval, Boros Zsófiával és a Susanne Abbuehl Kvartettel találkozni az Opus Jazz Club-ban és a Budapest Music Centerben.

 

A Kortárs Galériák Éjszakájához október 17-én 18–24 óra között több mint 20 neves kiállító csatlakozik; az esemény során az érdeklődők betekinthetnek a kortárs galériák világába, részt vehetnek kiállítás-megnyitókon, találkozhatnak művészekkel és számos újdonsággal gazdagodhat a vizuális világuk.

 

A Jazzmaraton programján október 18-án és 19-én a Ninagram, Luiza Zan, Barabás Lőrinc, a Pálinkaálom, a Borbély Műhely és a Tóth Vera-Éles Gábor páros mutatja meg, mit is értünk improvizatív jazz alatt.

 

További programok itt!

La femme La femme cikke 2013. október
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.