"Giuseppe Verdi, minden idők egyik legnagyobb operaszerzőjének kétszáz éves születési évfordulóját ünnepelik világszerte."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Verdi testtel elmesélve

Giuseppe Verdi, minden idők egyik legnagyobb operaszerzőjének kétszáz éves születési évfordulóját ünnepelik világszerte.

Az olasz opera mestere előtt tiszteleg az Inversedance - Fodor Zoltán Társulata a Verdi miniatures címet viselő esttel. A háromszor húszperces önálló koreográfiákból álló est premierje október 29-én, 19.00-kor lesz a Nemzeti Táncszínházban.

 

 

− A bicentenárium felkeltette az érdeklődésemet, mivel a téma mindenhol szembejött, vágyat éreztem, hogy Verdit szeretnék hallgatni – említette Fodor Zoltán társulatvezető a Verdi miniatures premiere kapcsán. 

 

A Verdi miniaturesben Fodor Zoltán három koreográfust, Fejes Ádámot, Zahár Lórándot és Gergely Attilát kért fel, hogy egyenként húszperces koreográfiákból állítsák össze az estet.  A művészek szabadkezet kaptak, Verdi bármelyik munkáját elővehették és elkészítették sajátos átirataikat. − A kortárs művészet lényege, hogy szabadon értelmezhető, továbbgondolható egy-egy izgalmas téma. Meghallgatva egy Verdi operát, nagyon szubjektív vélemény alakulhat ki attól függően, hogy ki és milyen állapotban teszi azt.  Ez a szubjektív vélemény egy koreográfusban is kialakul, amikor hozzányúl egy témához. Egy kortárs művésznek bármi ihletet adhat. Lehet az egy érzelmi szál, a darab fő karaktere, vagy egy drámai végkicsengés – mondta Fodor Zoltán.

 

 

Verdi miniatures

Inversedance – Fodor Zoltán Társulata

2013. október 29. 19.00
Nemzeti Táncszínház

La femme La femme cikke 2013. október
címkék:
Művészet | Színház | Tánc | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.