"Indul a Pannon Filharmonikusok sorozata Budapesten. A kínálat mindenképp sokszínű!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Színek, képek, koncertek

Indul a Pannon Filharmonikusok sorozata Budapesten. A kínálat mindenképp sokszínű!

Kortárs magyar mű bemutatójával indul november 15-én a Pannon Filharmonikusok új, „Öt szín” címet viselő bérletsorozata a Művészetek Palotájában. Újdonság lesz az is, hogy a zenekar és a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány együttműködésének köszönhetően koncertenként egy-egy, az alapítvány birtokában lévő kortárs kép látható majd a Művészetek Palotájában.

 

  

 

A sorozat első hangversenyén – Sztravinszkij, valamint Fritz Kreisler egy-egy műve mellett – a közönség Gyöngyösi Levente Sinfonia Concertante című darabját hallja, amit a 37 éves, Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző a Pannon Filharmonikusok és az Amadinda Ütőegyüttes közös felkérésére, a két együttes közös játékára komponált.
Gyöngyösi Levente az egyik legtehetségesebb fiatal zeneszerzőnk. 1999-ben kiváló minősítéssel diplomázott a Zeneakadémia zeneszerzés tanszakán. A diploma megszerzése óta folyamatosan komponál, művei sorában a kamarazene éppúgy megtalálható, mint a kórusmuzsika vagy zenekarra írt darabok. Munkáiban nem kötelezte el magát egyetlen stílusirányzat mellett sem, az európai zeneművészet utolsó három évszázadának szellemi vonulatát szeretné folytatni. Kompozícióit itthon és külföldön egyaránt előadják. Fontos munkái közül kiemelkedik a Gólyakalifa című kétfelvonásos opera, melyet a Magyar Operaház rendelt a 2000. évi milleniumi operapályázatra.

 

A koncertet 18.30-tól Előhang címmel beszélgetés előzi meg, ahol a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg az előadásra jeggyel jelentkezők.

La femme La femme cikke 2013. november
címkék:
Koncert | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.