"A szerző a Nemzeti Színház öt jelentős évét szakszerűen, hitelesen, olvasmányosan, olykor dokumentum- és lexikonszerűen dolgozta fel."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Alföldi színháza – Öt nemzeti év

A szerző a Nemzeti Színház öt jelentős évét szakszerűen, hitelesen, olvasmányosan, olykor dokumentum- és lexikonszerűen dolgozta fel.

A jelen kornak és az utókornak egyaránt azt a 2008-tól 2013-ig terjedő időszakot, melyben Alföldi Róbert volt az igazgató. Évadokra tagolva, egykori és mai kritikáival, véleményével festi le a színházban történteket, s azokkal szembesíti Alföldit. Pontosabban kikéri véleményét, és a leírásai, értékelései közé illeszti az igazgató-színész-rendező álláspontjait, hozzászólásait, melyek olykor vitáznak is a szerzővel. Az egyes fejezetek között pedig e Nemzeti-éra egy-egy fontos személyiségével – színésszel, íróval, rendezővel – olvashatunk interjút, Závada Páltól, Mohácsi Jánoson át Stohl Andrásig. A hasznos függelék valamennyi előadás legfontosabb adatait tartalmazza, megkönnyítve az emlékezést. Szóval újra csak köszönet. Alföldinek az öt évért, Csáki Juditnak a hiteles könyvért.
(Libri Kiadó)

Falus Tamás Falus Tamás cikke 2014. április
címkék:
Irodalom
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.