"A barokkos díszítésű darabok mellett az egyszerűbb, kifinomult ékszerek is nagy népszerűségnek örvendtek idén a kifutókon! "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Őszi ékszervarázslat

A barokkos díszítésű darabok mellett az egyszerűbb, kifinomult ékszerek is nagy népszerűségnek örvendtek idén a kifutókon!

A 2014/2015-ös ékszertrendet a sokszínűség, az innovációk és a stílusegyveleg jellemzik, az egyes kreációkon egyértelműen érződik a designerek kreativitása és találékonysága. A tervezők kollekcióiban szofisztikált és extrém darabok is feltűntek.

 

Virágos hangulatban


Virágba borultak idén a kifutók. A nőies és finom motívumok idén a nyakat ékesítik. A virágos nyakláncok Dolce & Gabbana, Givenchy, Fendi, Celine és Oscar de la Renta kollekcióiban is feltűntek. Leleményes formákat, elegáns és innovatív megoldásokat láthattunk a kifutókon. A D&G divatháznál törzsi ihletésű darabok kerültek reflektorfénybe, míg Givenchy a virágos kreációk nőies oldalát fogta meg, Oscar de la Renta pedig fényűző luxuskiegészítőket alkotott.

 

 

Fél fülbevaló


Erre mondják, hogy csak a legbátrabbak próbálkozzanak vele. Bár a 2014/2015-ös ékszertrendek között megannyi hétköznap is hordható, elegáns megoldást találhatunk, fél pár fülbevalókat a nők többsége valószínűleg még mindig nem szívesen viselne. A kifutón Louis Vuitton, Isabel Marant és Celine azt próbálta bebizonyítani, hogy egyetlen fülbevalóval is drámaivá tehetjük megjelenésünket.

 

Choker nyakékek


Ha nem kedveljük a nőies virágékszereket, akkor sincs semmi gond, a 2014-es őszi trendben helyet kapott egy vagányabb vonal is. A kristály és láncszerű chokerek a szezon legnépszerűbb darabjainak számítanak. Balenciaga Swarovski kristályokkal díszített ékszereket, Marni pedig merészebb, tükörhatású nyakékeket alkotott. De volt, aki bőrrel, mások szőrmével díszítették, és olyan is akadt, aki fémes részletekkel gazdagította az egyes darabokat. A Fendi kreációi szőrmés és bolyhos változatban láttak napvilágot, kifejezetten elegáns és feltűnő hatást keltettek.

 

 

Gyűrűből sosem elég


Több gyűrűt viselni egy kézen nem újdonság, Nina Ricci és Proenza Schouler azonban új színt vitt a kollekciókba, amikor nagy és merész darabokkal tette különlegessé a modellek megjelenését. A tervezők szerint ezentúl akár 3 vagy 4 gyűrűt is hordhatunk egyszerre egyetlen kezünkön, az ékszereknek pedig nem kell visszafogottnak lenniük, a nagy és színes kövek ugyanis reneszánszukat élik.

 

 

Törzsi részletek


A törzsi motívumok idén a nyakláncokon jelentek meg. Vivien Westwood és Etro rojtokkal és színes gyöngyökkel tette különlegessé az egyes darabokat. Az ősszel bátran kombinálhatjuk ezeket a kreációkat klasszikus modern ékszerekkel, így friss és fiatalos hatást érhetünk el.

 

 

Bőr darabok  


A bőr most szinte minden formában előfordul a kifutókon, legyen szó akár karkötőkről, akár gallérokról. Louis Vuitton finom bőrgallérokkal színesítette kollekcióját, míg Fendi aligátorbőrrel díszítette kiegészítőit. A tervezők bebizonyították, hogy sokoldalú anyagról van szó, melyet számos módon viselhetünk. Így mindenki megtalálhatja a stílusának és egyéniségének megfelelő darabot.

 

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2014. július
címkék:
Divat | Művészet |
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.