"Le a régivel, elő az újjal… Íme néhány lakberendezési tipp és trend!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Új trendek, megújult otthon

Le a régivel, elő az újjal… Íme néhány lakberendezési tipp és trend!

Ahogyan a divat, úgy a dizájn, a lakberendezés világa is rendszeresen átalakul, új trendekkel, színekkel és stílusokkal örvendeztet meg minket. Íme néhány dekorációs és lakberendezési tipp, amelyekkel feldobhatjuk lakásunkat, ha egy kis változatosságra vágyunk az új évben.

 

Gazdag árnyalatok, ékszertónusok


A drámai hatású ékszertónusok a lakberendezők megunhatatlan kedvencei! Bár a szürke és a hasonló visszafogott árnyalatok biztonságos választásnak számítanak, nem kell leragadnunk a semleges színeknél, amikor otthonunk belső tereit megtervezzük! Az olyan trendi árnyalatok, mint az elegáns smaragdzöld, a mutatós sötétkék, a bársonyos vörös, a kifinomult karamell vagy a feltűnő ibolyaszín otthonos hangulatot és kozmopolita atmoszférát teremtenek minden lakásban. A kísérletező kedvűek bártan próbálkozhatnak akár a lila különböző változataival is.


Színeket a konyhába!


A fehér legyőzhetetlen örök klasszikusnak számít a konyhában, minthogy tisztaságot és eleganciát sugároz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a merészebb árnyalatok ne férnének meg a lakás ezen helyiségében! Az independent.com szerint eljött az ideje, hogy életet csempésszünk a visszafogott konyhai berendezésbe! A megújult külsőhöz választhatunk mahagóni, szürke, krémszínű, vagy akár kék bútorokat is, ezzel a konyhánk friss és egyedi megjelenésű lesz.

 

Virágok és trópusi minták


A virágos minta láttán szinte halljuk, amint Miranda Priestly lenézően felsóhajt: „Virágok, tavasszal? Milyen eredeti…” De tűnjön bármilyen elcsépeltnek is ez a díszítőelem, kétségtelen, hogy a virágminta vidámsággal, színekkel és jókedvvel tölti meg a szobákat, így évek óta nagy sikernek örvend a dekoráció világában. És ahogyan a virágok, úgy a népszerű trópusi motívumok sem tűnik el a lakberendezési boltok polcairól. A nagyméretű levélnyomatok, valamint az egzotikus minták a tányérkészlettől kezdve a zuhanyfüggönyön át egészen az ágyneműhuzatig szinte bárhol helyet kaphatnak a lakásunkban.

 

Japán tökéletlenség  


A japán vabi-sabi szemlélet középpontjában a tökéletlenség ünneplése áll. Ez az ősi filozófia – melynek jelszava: „szépség a tökéletlenségben” – mára a lakberendezés világában is tetten érhető. A vabi-sabit könnyen becsempészhetjük otthonunkba néhány rusztikus megjelenésű bútorral, természetes anyaggal, esetleg egy-egy autentikus, kézzel festett vagy kézzel készített tárggyal. A lényeg, hogy bátran engedjünk teret az apróbb hibáknak is!

 

Fémes részletek 


A fémes kiegészítők modern, divatos külsőt kölcsönöznek a lakás egyes helyiségeinek, a fürdőszobától kezdve a nappalin át a konyháig. A lakberendezők egyik nagy kedvence a sárgaréz, amely nemcsak a bútorokon, de a tükrökön, a lámpákon és az egyéb dekorációs tárgyakon is nagyon jól mutat, kifinomulttá és egyedivé varázsolja otthonunkat.

 

Természetközeliség


Kifejezetten divatosnak számít az olyan természetközeli anyagok használata a lakberendezésben, mint a fa, a kő, a bambusz vagy a márvány. Ezek a gyönyörű anyagok időtlennek számítanak, mégis rendkívül modern és friss hatást keltenek.

Póta Szilvia Póta Szilvia cikke 2021. január
címkék:
Design | Divat
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.