"Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Úton, fölfelé

Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából.

Az „50 tehetséges magyar fiatal” program azt tűzte célul maga elé, hogy a hasonló kezdeményezéseken túlmutató felelősségvállalással a tehetségek elismerésének rangos, mértékadó platformjává váljon. Akik eddig részt vettek benne, visszaigazolták ezt a törekvést. A La femme pedig folytatni akarja, amit elkezdett.

 

Szénási Gábor hangszereket, főként prím tamburákat készít, javít és újít fel, néhány éve autodidakta módon sajátította el a szakmai fogásokat. Az álma az volt, hogy főállásban is ezzel foglalkozhasson. Konkrét eredményei lettek számára a mentorprogramnak: fellendült a hangszerkészítés ismertsége, megnőtt iránta a kereslet, ismertebbé vált a személye is.

Mentora, Kósa Erika üzletasszony, a Consequit Csoport elnöke először is összehozta

védencét egy idős újvidéki mesterrel, akitől elleshetett számos szakmai fogást. „Közösen vállalt célunk az volt, hogy a családjától öröklött muzikalitása és ösztönös tehetsége tanult tudással párosuljon. Ezt kitartó támogatással, rendszeres konzultálással tettük lehetővé – összegzi Kósa Erika az együtt megtett utat. – Rámutattam az üzleti terv kidolgozásának fontosságára, vállalkozásának elindításához szükséges tanácsokkal láttam el. Támpontokat kapott önálló döntéseinek meghozatalához. Kapcsolatrendszeremből megszólítottuk azokat az embereket, akik szakmájuk, társadalmi hovatartozásuk, tevékenységi körük, személyiségük és élethelyzetük folytán irányt mutathattak neki.”

 

A mentori program során az üzletépítés folyamata volt a legizgalmasabb Szénási Gábor számára. Hiszen csaknem a semmiből indultak, mára pedig a program menedzselése révén ismertté tehette a személyiségét is: elindult a honlapja, amelyen önmagát és a mesterséget is bemutatja, elérhetővé vált a munkája. Készült róla egy félórás portréfilm, amit az M1 csatornán bemutattak, szerepelt rádióinterjúban. Megrendeléseket kapott. Ma úgy véli, hogy a programnak köszönheti „élete összehangolását”: „Én az ismertséget és a szakmai ösztönzést köszönhetem a programnak. Eddig elbújva voltam, és
éppen azt éreztem, mielőtt találkoztam az 50 fiatalnak hirdetett mentorprogrammal, hogy leáll körülöttem minden. Most pedig fölfelé tartok!” A programban ő élete összehangolását

TEHETSÉG
„…tudnak rólam, állandóan van munkám, megmutathatom, mit tudok.”
látja, a rengeteg segítséget, ami őt átalakította. „Én semmit nem hiányolok a programból, mert minden kérésem teljesült – mondja. – Ma már tudnak rólam, állandóan van munkám, megmutathatom, mit tudok. Akarhatok mást? Úton vagyok!”

La femme La femme cikke 2014. október
címkék:
Karrier | Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.