"Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Amikor kitárulnak a lehetőségek

Tapasztalatok, sikerek és tanulságok az „50 tehetséges magyar fiatal” program első évadából.

Az „50 tehetséges magyar fiatal” program azt tűzte célul maga elé, hogy a hasonló kezdeményezéseken túlmutató felelősségvállalással a tehetségek elismerésének rangos, mértékadó platformjává váljon. Akik eddig részt vettek benne, visszaigazolták ezt a törekvést. A La femme pedig folytatni akarja, amit elkezdett.

 

 Rosonczy Kovács Mihály 2003. szilveszterét Kalotaszegen töltötte, ott meghallotta Varga István prímás hegedűjátékát, és úgy döntött: ezentúl kettős életét él. A tanulmányok mellett a népzenének szenteli életét.  A népzene ereje és az abból fakadó életérzés azonban teljesen elvarázsolta és magával ragadta. Mentora már az elején tudta: szinte más dolga sincs, mint Mihályt szereplési lehetőségekhez juttatni, vagy ami ezzel egyenértékű: minél több kollégának bemutatni. Mindez teljesült is, Lőrinczy György a Pentaton Koncert- és Művészügynökség igazgatója több fellépéshez is hozzásegítette Kovács Mihály együttesét, a Hungarian FolkEmbassyt.

 

Így jutottak el Rosonczyék többek közt a március 15-i Márciusi Ifjak koncertre a Hódmezővásárhelyi Színházba és a Budai Várba, a Mesterségek Ünnepére. Hasonlóan fontos persze szereplésük a Székely Vágta fő színpadi produkciójában, a Tűztáncban, „amelyen keresztül kiváló zenészekkel ismerkedtem meg, akikkel a mai napig tartjuk a személyes és szakmai kapcsolatot is” - mondja.

 

Lőrinczy György lelkesen támogatta mentoráltját. A mentor több tulajdonsága is példaértékű Rosonczy Kovács Mihály számára, tapasztalta, milyen magabiztosan mozog a komolyzenében, a népzenében, az operettben, a jazzben, a könnyűzenében. Vagyis nagyszerű támogatóra lelt benne, akire szívesen fölnézett. „Alkalmam nyílt valamelyest megismerni vezetői stílusát – idézi fel. – Ez számomra azért is jelentett sokat, mert hát magam is együttest vezetek. Gyuri kiválóan ötvözi a határozottságot a nem bratyizós lazasággal. Megfelelő szabadságot ad a beosztottainak, leosztja a feladatokat, ugyanakkor kontrollt is gyakorol. Mindezeknél fontosabb azonban, hogy remek beszélgetéseket folytattunk, jó emberi kapcsolatba kerültünk.” 

TEHETSÉG
„A legizgalmasabb kérdés ebben a programban: ki az igazi mentor és ki a mentorált?

 

 Legnagyobb örömére mentora azt jelezte, hogy a mentorprogram befejezése után is számít
 rá.   Bízik abban, hogy „valamilyen formában lesz módom viszonozni a segítségét”. Ha nem is neki személyesen, valakinek egyszer továbbadva a tőle kapottakat. Szerinte ez az „50 tehetséges magyar fiatal” program egyik lényeges eleme.

La femme La femme cikke 2014. október
címkék:
Karrier | Tehetség
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.