"Kevésen múlt, hogy nem külföldön eresztett gyökeret. Végül egy nemrég indult üzleti iskola, a SEED talált rá, s innen ívelt fel a pályája. Olyan célokat tűzött maga elé, hogy..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Gazdag Orsolya

Közelebb a világszínvonalhoz

Kevésen múlt, hogy nem külföldön eresztett gyökeret. Végül egy nemrég indult üzleti iskola, a SEED talált rá, s innen ívelt fel a pályája. Olyan célokat tűzött maga elé, hogy bármilyen nemzetközi karrierre diszponálhatja magát.

Kivételes tehetség, akit maximalizmus, kitartás, kreativitás és környezetének jobbá tétele vezérel. Így méltatják ajánlói Gazdag Orsolyát. A célja mindig az volt, hogy eredményesen felkészüljön egy olyan lehetőségre, mellyel a legtöbbet teheti. Így jött életébe a SEED, mely arra aspirál, hogy első nappali tagozatos képzésének indulása után 10 évvel Európa top 30 Business Schoolja közé kerüljön. Orsolya egy év után szakmai munkatársból tehetségének elismeréséül akadémiai igazgató pozícióba lépett elő. Ma az intézmény összes képzésének kialakításáért, tartalmáért felel. Összességében ő az iskola mozgatórugója.


„Eddig életemben, korosztályomat megelőzve végig arra készültem, hogy valami olyanon dolgozhassak, amivel a környezetemet jobbá tehetem – meséli magáról. – A School for Executive Education and Development (SEED) akadémiai igazgató pozíciójában ez maximálisan sikerült: azért tehetek, hogy a régió üzleti oktatását közelebb vigyük a világszínvonalhoz.”


Az előzmények, iskolai lépcsői mind erre készítették fel. A középiskola után először az egyetemi alapképzésén bizonyított. „Amikor mesterképzést kellett választanom, láttam, hogy nehéz olyat találni, ami a valós életre készítene fel, ehhez Nyugat-Európába vagy Észak-Amerikába kell mennem.” Végül Nyugat-Európát választotta (a nemzetközi menedzserszakot az Erasmus Egyetemen, Rotterdamban) és nem is jött volna vissza, ha nem találnak rá a SEED alapítói. „Ez számos más tehetséges honfitársunkkal, régiótársunkkal is megesik, ami nem tesz jót a versenyképességünknek. Ezt a tendenciát szeretném megfordítani.” Ez a néhány éve indult üzleti iskola a régió mesterfokú üzleti képzésben (MBA) törekszik rangos helyre.Gazdag Orsolyának alapos indoka van arra is, amit a La femme 50 tehetséges magyar fiatal programtól vár. „Nagyon fiatalon jutottam felelősségteljes pozícióba, melyben napi szinten kell a régió vezető vállalatainak top menedzsmentjével egyeztetnem. Ebben a közegben szeretnék sokkal otthonosabban, természetesebben mozogni; megszabadulni attól a percepciómtól, hogy fiatalon vagyok itt és nőként. Eredményesebben szeretnék kommunikálni és tárgyalni.” Emellett még abban is támogatást vár, hogyan tudná közép-európai szinten is hatékonyan építeni az üzleti iskola kapcsolatait. „Mert jelenleg a diákjaink 75 százaléka magyar, ezt szeretnénk régiós szinten megfordítani.”


Tehetségének köszönhetően nagyon gyorsan ívelt magasra a pályája. Pozíciójában való kiteljesedéshez szüksége van olyan környezetre, ahol több évtizedes gyakorlatot szerzett menedzserektől vehet át tapasztalatokat, főleg tárgyalások vezetésében, csapatvezetés és self-branding területén.

Iker Bernadett
"Orsi intenzív időszakot él most meg: karriert épít, vezetővé válik, fejleszti magát, és mindeközben anya lesz. Tehetséges, tudatos, egyértelmű céljai vannak és konkrét terve a megvalósításra. Örülök, hogy részese lehetek ennek a folyamatnak. "