"Mérnök, feltaláló, focifan? Vagy mind együtt? Meghajlította a síkot, és ezzel új, térbeli lehetőségek keletkeztek: az eredményét úgy hívják, Teqball. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Huszár Viktor

A foci régi fénye!

Mérnök, feltaláló, focifan? Vagy mind együtt? Meghajlította a síkot, és ezzel új, térbeli lehetőségek keletkeztek: az eredményét úgy hívják, Teqball.

Három év értékteremtő töprengés és tervezés után született meg a nagy mű: Viktor a szomszédjával és barátjával, Borsányi Gábor volt focistával feltalálta ezt a labdavirtuózokat képző játékot, a Teqballt. Vagy a könnyebb megértés kedvéért nevezhetnénk asztali lábtenisznek is. Mert itt egy, a labdarúgás technikájára épülő, asztalon játszandó sportról van szó. „Mintha pingpongoznánk, csak éppen a lábunkkal, a labda pedig normál fociméretű… Az igazi újdonság, hogy a játéktér síkja meg van hajlítva” – magyarázza nagy hévvel a fiatalember.

 

Egyébként a Műegyetem focicsapatának elnöke, amely 2500 tagjával az ország legnagyobb egyetemi és futballegyesülete. „A foci legszebb részét sűrítettük ebbe a játékba – ecseteli Viktor, és telefonján mutat videóillusztrációkat. – Gyors döntés és technika kell az eredményes játékhoz. Már ötven éve ki kellett volna találni!” Azután, szinte levegővétel nélkül, egy szuszra elmagyarázza a játékot, hogy az ő lábteniszüket, a Teqballt miért is kell görbe „pályán” játszani. Röviden: mert így pattan vissza jól a labda. „A sík asztal nem felelt meg.” Komoly matematikai és fizikai számítások eredményeként találták meg az asztal tökéletes ívét. 2014 júniusában indult világhódító útjára, a találmány híre azóta bejárta világot.

 

A sporteszköz kiegészítője egy technológiai fejlesztés eredményeként a Teqbox. A Teqbox nagy sebességű kamerákból és számítógépes rendszerből álló eszköz, amely új alapokra helyezi a játékosok technikai és koncentrációs képességének fejlesztését. „De azért ez elsősorban egy új sport. Bizonyítja, hogy nyolcvanöt országból érdeklődtek iránta, több mint háromszáz cég szállna be az eszköz forgalmazásába. És mert egy többcélú sporteszköz, új felhasználási területekről is van érdeklődés: szabadidősportként üdülőparadicsomokban is látnak benne fantáziát.”

Az a céljuk, közli Huszár Viktor, hogy öt-tíz éven belül a Teqball globális trendként terjedjen s funkcionáljon, tömegeket mozgasson meg. Szeretnék maguk felnevelni a találmányukat, a befektetőjükkel közös céljuk az üzleti siker mellett a maradandó értékteremtés. A mentorprogramban a kapcsolati tőkéjét szeretné felhizlalni. Ehhez szakemberek tanácsaira, hasznos ötleteire számít, olyan szakmai tudásra, amely segítséget adhat további fejlesztésekhez, növekedéshez.

 

Hogy mire vágynak még? Arra, hogy komoly nemzetközi versenyek, világbajnokságok, világkupák szerveződjenek. Labdarúgóklubok, fociakadémiák fedezzék fel, építsék be edzésprogramjukba a teqballt. De legyen ott a szabadidőparkokban is, gyerekek és felnőttek örömére. Ja, és még arra, hogy a magyar foci régi fényének visszanyeréséhez is hozzájárulhassanak.

Zwickl Dániel
"Viktor egy különleges srác, az ötletet megvalósítva tör be a sport és üzlet világába. Fiatal kora ellenére rengeteg tapasztalatot szerzett már különböző területeken, s ez a sport iránti szenvedéllyel párosulva biztosan nagyon sikeres emberré teszi. "