"A miskolci műszaki menedzser, vizuális kommunikátor animációs filmjeit már Miskolc önkormányzata rendeli meg, hogy közösségi programjait azokkal népszerűsítse."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Jeney Ákos

A vizuális kommunikátor

A miskolci műszaki menedzser, vizuális kommunikátor animációs filmjeit már Miskolc önkormányzata rendeli meg, hogy közösségi programjait azokkal népszerűsítse.

Első számítógépét tízéves kora körül kapta, de barátaival ellentétben nem játszott vele, hanem egyszerű alkotóprogramokkal próbált új dolgokat létrehozni. Gimnáziumi éveiben sokat foglalkozott a digitális képalkotás folyamatával. Internetes világrádiót is alapított tizenhat évesen, egy személyben felelt a weboldal arculatának tervezésétől a műsorszerkesztésig. A több ezer hallgatót vonzó rádiót két és fél év működést követően a Szegedi Diáktanácsnak adta el.

 

A Miskolci Egyetemre jár, a Gépészmérnöki és Informatikai kar programtervező informatikus, műszaki menedzser szakára. 2010-ben barátjával ő készítette el az egyetemet népszerűsítő animációs filmet. 2011-től már ő felel a Miskolci Egyetemi Napok arculatáért, honlapjáért, reklámfilmjeiért. 2012-ben az egyetem második beiskolázási kampányfilmjét is ő alkotta meg, kiegészítve egy újszerű Facebook-applikációs játékkal. Igényes, stílusos, karakteres munkájára egyre többen figyeltek fel, így a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója is, aki rábízta számos előadás filmes előzetesének megkomponálását, emellett ő tervezte az Európai Színművészeti Egyetemek Találkozójának honlapját is.

 

Miskolc város több nagy projektjének kommunikációjához is őt kérték fel. Készített érzékletes animációs filmet a Digitális Közösség Miskolc programhoz, illetve a hamarosan induló Tiszta Miskolc programhoz is, mely lehetővé teszi a lakossági hiba- vagy kárbejelentést egy okostelefonokra írt alkalmazás segítségével. Ő tervezte az alkalmazás teljes felületét és programarculatát.

 

Első mentoraként gimnáziumi osztályfőnökét, Bánfalvi Ágnest említi, aki elsők között ösztönözte vizuális alkotótevékenységre. Az 50 tehetséges magyar fiatal programban Beck György a mentora, akitől azt várja, hogy hatalmas vezetői tudásából, tapasztalatából a lehető legtöbbet megossza vele. Vezetői azért is szüksége lehet, mert 2015 tavaszán olyan céget kíván alapítani Miskolcon, amely egyesíti azt a sokféle kreatív tevékenységet, melyet már ma is végez: saját telefonos és innovatív alkalmazások és játékok létrehozásán dolgozik, animációs és rövidfilmeket készít, s megrendelésre a jövőben is szívesen részt vállal vizuális marketingkommunikációban.

 

„Barátaimmal egy saját ötleten alapuló, iOS és Android platformra szánt játékot tervezek, és dolgozom egy témáját tekintve merész, időszerű, humoros rajzfilmsorozaton, melyre Magyarországon még nem volt példa” – árulja el. Nagy álma, hogy vállalkozása Kelet-Magyarország legnagyobb nemzetközi szintű kreatív központja legyen, mely összefogja, és meg is valósítja az informatikai és filmes elképzeléseket, sőt önálló startup-cégeket is alakítana egy-egy konkrét ötlet megvalósítására.

Dr. Beck György
"Ákos a fiatal generáció kiemelkedően tehetséges tagja. Biztos vagyok benne, hogy néhány éven belül vagy a most eltervezett dolgokat fogja magas szinten végezni, vagy egy ma még nem ismert területen fog elérni valami rendkívüli dolgot!"