"A most következő városok tökéletes helyszínt biztosítanak ahhoz, hogy stílusosan köszöntsük 2019-et! "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Izgalmas úti célok szilveszterre

A most következő városok tökéletes helyszínt biztosítanak ahhoz, hogy stílusosan köszöntsük 2019-et!

Szilveszterkor nem csak az elmúlt egy évnek intünk búcsút, de egyben az új kezdet lehetőségét is ünnepeljük. Ez az az időszak, amikor számvetést végzünk sikereinkről és kudarcainkról, átértékeljük eredményeinket és fejben felkészülünk a jövő kihívásaira.

 

Szilveszterezni sokféleképpen lehet. Vannak, akik hatalmas bulival ünnepelnek, mások csendes visszafogott családi, vagy baráti összejövetelt tartanak, és persze akad olyan is, aki egy felejthetetlen utazással koronázza meg az óévet. Íme néhány különleges európai úti cél azok számára, akik utóbbit választják, és úgy döntenek, hogy külföldön szeretnék tölteni a szilvesztert!

 

Velence, Olaszország


Énekes gondolásainak, mesebeli városképének, romantikus csatornáinak, és maszkos báljainak köszönhetően Velencét minden évben turisták milliói keresik fel kikapcsolódás és szórakozás céljából.

 

Ez a gyönyörű város izgalmas programkínálatával tökéletes választás lehet szilveszterre! Olaszországban december 31-ét Szent Szilveszter napjaként ünneplik, melynek középpontjában a lakomázás áll országszerte. Az ünnepi étkezés akár órákig is eltarthat, az extravagáns menüben pedig szinte kivétel nélkül mindig helyet kap a jólétet és gazdagságot szimbolizáló lencse. Természetesen ebben az időszakban Velence éttermeiből sem hiányozhat az ünnepi menü, amelyet semmiképpen sem érdemes kihagyni, ha a városban járunk. Vacsora után, ha tehetjük, szakítsunk időt egy kis sétára is, és fedezzük fel a szűk macskaköves kis utcákat, amelyek olyan közismert nevezetességekhez vezetnek el minket, mint a Sóhajok hídja, vagy az ikonikus Szent Márk tér. Ez utóbbi ad helyet az évente megrendezett „Love” nevű eseménynek, melynek keretében szerelmesek ezrei gyűlnek össze, hogy megnézzék a látványos velencei tűzijátékot, és egy csókkal köszöntsék az újévet.  

 

 

Amszterdam, Hollandia


A kozmopolita „partivárosként” ismert Amszterdam szilveszterkor bebizonyítja, hogy méltó széles körben elterjedt hírnevéhez: a város köztereit szervezett ünnepségek és rögtönzött partik töltik meg, a bárok pedig a bulizók tömegétől hangos.

 

A legjobb hangulatú bulikat a Leidseplein, Rembrandtsplein és Nieuwmarkt környékén tartják, ahol divatos klubok és bárok végtelen sora várja a szórakozni vágyókat.   

 

A tűzijátékokat érdemes a város számos hídjának egyikéről nézni, így biztosak lehetünk benne, hogy tökéletes kilátásunk nyílik majd az éjszakai égbolton felrobbanó tüzes szín-kavalkádra. Aki szívesen harapna valamit a pezsgő mellé, mindenképpen kóstolja meg az olyan helyi street food különlegességeket, mint a flamand sült krumpli, vagy a bitterballenként ismert holland fasírt, mely ízletes, mégis költségkímélő alternatívája lehet a szilveszteri vacsorának. Desszertnek pedig jöhet aztán az oliebollen, vagyis a holland fánk! A hollandok úgy tartják, hogy ha még éjfél előtt megeszünk egy-két darabot ebből a finom süteményből, akkor szerencsénk lesz az újévben.

 

 

Berlin, Németország


Amszterdamhoz hasonlóan Berlin is a nyitottságával, multikulturális jellegével, és lüktető éjszakai életével szerzett hírnevet magának, így nem csoda, hogy a német főváros kifejezetten vonzó úti cél szilveszterkor. Több mint egymillió ember búcsúztatja az óévet a világ egyik legnagyobb szabadtéri szilveszteri bulijának keretében, mely minden évben a Brandenburg kapu és a berlini Győzelmi oszlop között kerül megrendezésre. A két kilométer hosszan húzódó útszakaszon bárok, étel standok, zenés színpadok, parti sátrak, látványos tűzijáték, és szemet kápráztató lézershow-k várják a szórakozni vágyókat, akik az este folyamán világhírű fellépők koncertjeire bulizhatnak hétórától egészen reggelig.

 

 

Brighton, Anglia


Anglia egyik legnagyobb és leghíresebb üdülőhelyeként ismert Brighton egész évben nagyszerű lehetőségeket kínál a szórakozáshoz. A látogatókat itt pezsgő éjszakai élet és autentikus brit hangulat fogadja, melynek köszönhetően nem csak a turisták, de az angolok is előszeretettel keresik fel a várost, ha kikapcsolódásról van szó.

 

A szilveszteri programajánlót elnézve, úgy tűnik Brighton idén december 31-én sem okoz majd csalódást, sőt új magasságokba emeli a bulizást. Szó szerint. A város legújabb jelképe, az i360-as torony szilveszter estéjén különleges partinak ad majd otthont. A fergeteges mulatozás a földközelben veszi kezdetét, majd a mozgó kilátó a magasba emelkedik, és a buli 138 méter magasan folytatódik. Az i360-as torony szenzációs 360 fokos panorámát kínál a környékre, így a kilátó vendégei éjfélkor már a bámulatos tengerparti kilátásban gyönyörködve koccinthatnak az újesztendőre.

 

 

Persze nem csupán ez az egy lehetőségünk van Brightonban az ünneplésre. Az idei kínálatban a Stúdió 54 buli, a cirkusz, a kabaré, a burlesque, és a karaoke parti is helyet kapott, így garantáltan mindenki megtalálja majd a saját ízlésének legmegfelelőbb szilveszteri programot! 

La femme La femme cikke 2018. december
címkék:
Utazás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.