"A Rock the Ballet című látványos show-műsor keretében világklasszis táncosok táncolnak a legnagyobb rock- és popslágerekre."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Rock the Ballet

A Rock the Ballet című látványos show-műsor keretében világklasszis táncosok táncolnak a legnagyobb rock- és popslágerekre.

A Rock the Ballet, az amerikai és az európai kontinens ünnepelt produkciója az Amerikai Egyesült Államokból, rendkívül látványosan ötvözi a klasszikus balettet az új táncstílusokkal. Az ötlet olyan egyszerű, amennyire zseniális: a világklasszis táncosok izgalmas videóvetítések előtt táncolnak a legnagyobb rock- és popslágerekre. Válogatott dalok a nemzetközi slágerlistákról, karizmatikus táncosok, lélegzetelállító koreográfiák, lenyűgöző vetítések és szexi kosztümök: a Rock the Ballet olyan show-műsor, amelyben minden a zene és a tánc körül forog.

 

A Rock the Ballet mind a hét tagja nagy, klasszikus társulatoknál táncolt, Broadway- és hollywoodi produkciókban is szerepelt. A társulat már alakulásakor megalapozta népszerűségét, az amerikai tévéshow, a So you think you can dance első díjával hatalmas ismertségre tett szert.

 

 

A Rock the Ballet ötletgazdái és vezetői az évtizedek óta roppant sikeres házaspár, Rasta Thomas és Adrienne Canterna. Rasta irányítja a csapatot, Adrienne pedig a koreográfus. Thomas maga is kivételes tehetség, világszínvonalú balettversenyek díjnyertes sztárja. Tanulmányait a neves Kirov Balettakadémián kezdte Washingtonban, ahol az akkori igazgató figyelt fel rá. Már 12 évesen fellépett egy orosz tévéműsorban a Kirov Balett sztárjaival, ami egy amerikai számára roppant nagy megtiszteltetésnek számított. 1995-ben lett a franciaországi Jeune Ballet de France tagja. A férfitáncosok összes nagy klasszikus szerepével a tarsolyában (Don Quijote, Giselle, Hattyúk tava, Diótörő...) olyan világszerte ismert és elismert társulatoknál vendégszerepelt, mint az Imperial Russian Ballet, a Washington Balett, a japán Inoue Balett, a Lar Lubovitch Tánccsoport, vagy az Amerikai Balett Színház. 2005-ben a Broadway színpadán debütált.

 

2007-ben alapította meg saját társulatát azzal a céllal, hogy a tánc teljes spektrumát színpadra vigye. A klasszikus balett-táncos Mihail Barisnyikov, a poplegenda Michael Jackson és a színész, kung fu harcos Bruce Lee is a példaképei közé tartozik. „Amikor a csapatot megalapítottam, feltétlenül valami egyszerit akartam létrehozni, olyat, amit még soha nem láttunk” – mondja Rasta Thomas.

Egytől egyig olyan fiatalokkal dolgozik, akik semmi mást nem akarnak, mint a táncot megélni és a táncot lélegezni. Táncosait Bad Boys of Dance-nek (A tánc rosszfiúinak) nevezte el, ezzel is érzékeltetve, hogy olyan laza srácokról van szó, akik mindent tudnak a mesterségükről. A társulat meggyőződése, hogy a balettnek is olyan szexinek és szórakoztatónak kell lennie, mint egy popkoncertnek.

 

A látványos New York-i show 2008 óta turnézik folyamatosan a négy kontinensen. A világ több mint 20 országában, 750 előadás során már kétmillió rajongót varázsolt el. Rasta Thomas társulata mind az USA-ban, mind Európában fantasztikus kritikákat kapott, a közönség pedig imádja őket.

 

A Rock the Ballet ezúttal Magyarországon is bemutatkozik, Rihanna, Queen, David Guetta, Beyonce, Coldplay, U2, Michael Jackson, Prince és más nagy sztárok slágereivel.

 

Országos turné:


2017. május 4. 19.00: Győri Nemzeti Színház – Győr

2017. május 5. 19.00: Kölcsey Központ – Debrecen

2017. május 6. 15.00 és 19.00: Szegedi Nemzeti Színház – Szeged

2017. május 7. Erkel Színház – Budapest

 

La femme La femme cikke 2017. március
címkék:
Színház
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.