"Hetedszer látogat Magyarországra a világhírű jazz-zongorista, énekesnő, hazai rajongóinak legnagyobb örömére. Diana Krall koncert Budapesten!"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Aki a zene szabadságában él

Hetedszer látogat Magyarországra a világhírű jazz-zongorista, énekesnő, hazai rajongóinak legnagyobb örömére. Diana Krall koncert Budapesten!

Imádja a zenét, imádja a jazzt, s Diana Krall ezt a tavaszt és nyarat is végig fogja muzsikálni. Már rég nem kis bárokban, füstös helyeken, ahogy a régmúltban, hanem nagy koncertszínpadokon, rajongói előtt, az őt megillető atmoszférában és körülmények között. Stockholm, Oslo, Padova, Milánó, Róma, Genova, Zürich, Berlin, Amszterdam, Varsó, Bécs, Prága színpadjait követően 2023. május 21-én érkezik a Papp László Budapest Sportarénába, egyetlen estére, hogy azután még májusban fellépjen a párizsi Olympiában, majd Lille-ben és Liege-ben. A nyarat már szülőhazája, Kanada pódiumain tölti, de átruccan majd az Egyesült Államokba is, ahol egészen Los Angelesig és San Diegóig vezet majd a körútja.

Kedvenc műfajáig, a jazzig azonban nem vezetett hosszú útja, mivel édesapja, James Krall is dzsesszzongorista volt, egyben nagy lemezgyűjtő. Az ő fekete korongjait hallgatta az ifjú Diana, aki már négyévesen elkezdett zongorán tanulni. Egyik kedvence volt Fats Waller jazz-zongorista, a húszas–harmincas évek kedvelt zenésze, akinek lemezeit, apja polcairól leemelve, karcosra hallgatta. S akinek szerzeményeit alaposan meg is tanulta.

 

Diana Krall tehetsége hamar feltűnt a hozzáértőknek; tizenévesen ösztöndíjat nyert a kiváló kortárs zenei képzéséről híres bostoni Berklee College of Musicba. Első önálló lemezét 1993-ban készítette el, majd sorra jöttek a további albumok.  Amikor 1999-ben megjelent a When I Look in Your Eyes című kiadványa, szinte vihart kavart. El nem múló vihart, hiszen több mint egy éven át vezette a Billboard jazz toplistáját, s platinalemez lett az Egyesült Államokban és Kanadában.

 

Azóta megkülönbözetett figyelem övezi, ha új koronggal lepi meg a világot; énekelje saját dalait vagy épp Nat King Cole-ét, Aretha Franklinét, Roberta Flackét. Kifinomult, hűvös,

DIANA KRALL
Az elmúlt évtizedek alatt számtalan díjat söpört be, köztük két Grammyt is.
elbűvölő alt hangja megérinti minden hallgatóját, improvizációs zongorafutamai egyaránt elbűvölik rajongóit és zenésztársait. Énekét mindig saját maga kíséri. Egy New York Timesnak adott korábbi interjújában elárulta: élő dokumentumokként tekint a nagy amerikai dalokra, amelyek mindig nyitottak az újraértelmezésre. „Ez az, ami engem teljesen elégedetté tesz, a bennük rejlő szabadság” – fogalmazta.

 

Szőke hajával körbeölelt bájos, mosolygós arcát látva nem hisszük el, hogy 2024-ben már 60. születésnapját fogja ünnepelni. Mert a színpadon kortalanul játssza, énekli kompozícióit, adja elő a műfaj örökzöldjeit.

 

Májusi koncertje pályafutásának immáron hetedik magyarországi látogatása lesz.

Jegyek a koncertszervező Live Nation weboldalán online megvásárolhatók.

La femme La femme cikke 2023. március
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.