"„Első” búcsúturnéjára készül a legendás Pink Floyd alapítója."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Roger Waters megakoncert

„Első” búcsúturnéjára készül a legendás Pink Floyd alapítója.

Elnyűhetetlen és megunhatatlan Roger Waters, aki talán csak fricskának tekinti, hogy búcsúturnéját tartja 2023-ban, éspedig az elsőt, ahogyan mondja. Már annyi körúton utazta be a kontinenseket, egyformán elsöprő sikerrel, hogy miért ne jöhetne majd egy következő.

 

Szinte nem is hisszük el, hogy a világ egyik leghíresebb zenekarát társaival 1965-ben hívta életre, és szólókoncertjeinek legütősebb darabjai is a brit rockcsapat kompozíciói. Waters szinte kortalan örökifjú, el sem hisszük, hogy szeptemberben már betölti nyolcvanadik életévét.

A magyar közönség is szereti és elismeri munkásságát, ennek bizonysága az eddigi négy teltházas magyarországi koncertje.  Az első még 2002-ben, a nyitott Kisstadionban volt, rá öt évre már a Budapest Sportarénában adta elő alkalmi zenésztársaival élőben a megunhatatlan klasszikus, a The Dark Side of the Moon, 1973-as Pink Floyd-album darabjait. 2011-ben, a The Wall turnéján Budapesten is lebontotta a falakat, és eljött az Arénába 2018-ban is, az US+Them előadásával.

 

Ezúttal európai turnéra indul 2023 tavaszától, This Is Not A Drill címmel. Március 17-én Lisszabonban kezd, jár Spanyolországban és Olaszországban, Svédországban és Dániában, s április 23-án érkezik a budapesti MVM Dome-ba. A hírek szerint legalább húsz szerzeményt ad majd elő a Pink Floyd és saját klasszikusaiból. Így felcsendül a The Dark Side…-lemezről az Us & Them, az 1975-ös Wish You Were Here-album címadó dala, az 1979-es The Wall-lemezről a Comfortably Numb, valamint negyedik, 2017-es szólóalbumáról az Is This The Life We Really Want? című kompozíciója. A turnén debütál vadonatúj száma, a Bar.

 

A főszereplő személyisége nem változott a hosszú évtizedek alatt: „Ugyanaz a szív, ugyanaz a lélek, ugyanaz az ember” – vallja magáról Waters. „A This Is Not A Drill egy forradalmian új, extravagáns rock and roll és filmes élmény, melyet a terem közepén lévő színpadon adunk elő” – jellemzi tömören koncertjét, hozzáfűzve, hogy az előadás szövegében vádirat kíván lenni a tömeges negatív utópia ellen, életünk és bolygónk védelmében.

Roger Waters énekel, emellett gitáron, basszusgitáron és zongorán is játszik. Kísérőzenekarának tagjai: Jonathan Wilson és Dave Kilminster (gitár), Jon Carin (gitár és billentyűshangszerek), Gus Seyffert (basszusgitár), Robert Walter (billentyűshangszer), Joey Waronker (dob) Seamus Blake (szaxofon).

 

A koncert a Live Nation szervezésében jut el Magyarországra. Jegyek még korlátozott számban kaphatók a szervező hivatalos weboldalán!

La femme La femme cikke 2023. március
címkék:
MVM Dome | Roger Waters | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.