"Bábszínházra, történelmi szerepjátékokra, csángó népzenére és számíthatunk március 15-én a budai Várban."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Forradalmi ünnepek

Bábszínházra, történelmi szerepjátékokra, csángó népzenére és számíthatunk március 15-én a budai Várban.

A Kapisztrán téren a Maszka Bábszínház Furfangos csudadoktorok című előadása, kézműves foglalkozások, gólyalábasok felvonulása és a Magyar Nemzeti Rézfúvós Kvintett "Nemzeti lobogó alatt" című műsora szórakoztatja a résztvevőket. A Hadtörténeti Múzeum és Intézetnél ágyúszerelés, kisdobos képzés, fegyverbemutató, szablyavívás, korabeli öltözékben fotózás, játszóház, kokárda- és huszárcsákó készítés, míg a Magyar Országos Levéltárnál történelmi szerepjátékok várják az érdeklődőket.

 

 

A "Birodalom, Irodalom, Forradalom" című irodalmi műsort a Szentháromság téren tekintheti meg a közönség, itt magyar vizslákat is örökbe fogadhatnak az állatbarátok. A Magyarság Házánál zenés toborzót tartanak a Nemzeti Rézfúvósok, lesz "Székely activity", az épületben pedig egyebek mellett Ismerd meg Magyarországot címmel társasjáték, huszár viselet, fegyver- és párbajvívás-bemutató, valamint huszárnóták éneklése színesíti a programokat. A Hadik szobornál a Tűz Lángja zenekar csángó népzenével mulattatja a közönséget, a vállalkozó szelleműek megismerkedhetnek a palotás tánccal.

 

 

Az Országos Széchényi Könyvtárban az érdeklődők a Heckenast nyomdagépen nyomtathatják ki a Nemzeti dalt, a Budapesti Történeti Múzeumban pedig a "Hogyan éltek a forradalmárok Budapesten?" című családi programokon vehetnek részt. A Nemzeti Táncszínházban a Magyar Mozdulatművészeti Társulat műsora és a Megszőtt vonalak címmel a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének kiállítása látható. A Dísz téren a Népművészeti Egyesületek Szövetségével közösen rendezett kirakodóvásárral és mesterségek bemutatójával várják a látogatókat.

MTI

La femme La femme cikke 2012. március
címkék:
Program | Történelem | Ünnep
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.