"Világsztárok, köztük a Faith No More és az Iggy & the Stooges lép színpadra a 20. soproni VOLT Fesztiválon június 27. és 30. között."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Világsztárok és 200 magyar fellépő

Világsztárok, köztük a Faith No More és az Iggy & the Stooges lép színpadra a 20. soproni VOLT Fesztiválon június 27. és 30. között.

Idén három magyar előadó is exkluzív koncertet ad a VOLT-on: a már korábban bejelentett Ákos és Yonderboi mellett a hosszú idő után újra összeálló underground csapat, a Sexepil is színpadra lép Sopronban.

 

 

"Húsz éve nem léptem fel trióban, és azóta nem játszottam kifejezetten elektronikus alapú zenét sem. Néhány nappal korábban Londonban már volt egy ízelítő koncert, június 29-én 22 órakor a VOLT Fesztivál nagyszínpadán pedig új műsorom magyarországi bemutatója lesz. Sok múltbéli dalt szedtünk elő, még a Bonanza Banzai előtti időkből is lesznek zenei motívumok" - mondta Ákos az esemény sajtótájékoztatóján.

 

A Nyugat-Európában is népszerű elektronikus zenész, Yonderboi (Fogarasi László) Ákoshoz hasonlóan csak a VOLT-on, majd a júliusi Balaton Soundon és az augusztusi Sziget fesztiválon lesz látható és hallható idén nyáron Magyarországon.
"Inkább live act, mint koncert lesz a soproni műsorom. Egyedül leszek a színpadon, az elhangzó dalok felölelik mindhárom eddigi albumomat, a számok nagy részét áthangszereltem. Vetítés is lesz" - fejtette ki a ritkán fellépő Yonderboi, aki hozzátette: a vokálos részek is bejátszásról fognak menni a koncertjén.

 

A nyolcvanas évek legendás underground csapata, a Sexepil (pontosabban a zenekar magyarul előadó változata) június 7-én az A38 hajón tér vissza több mint két évtized után, ezután padig a VOLT-on is koncerteznek.
"El fogjuk játszani az akkori felállásban felvett egyetlen stúdiólemezünket, az Egyesült álmokat, valamint még néhány számot a régiek közül" - mondta Hegyi Zoltán énekes-szövegíró, aki a soproni fesztivál indulásakor, 1993-ban a VOLT névadója, a VOLT Magazin társfőszerkesztője volt. (A Sexepil 1989-től 2007-ig Mick Ness holland énekessel működött.)

Az idei VOLT Fesztiválon mások mellett fellép a Faith No More, Skrillex, a Snow Patrol, az Iggy & The Stooges, a Lostprophets, a Röyksopp, az Enter Shikari, Chase & Status, a Simple Plan, a Hadouken!, Katy B, Mac Miller, a hazai sztárok közül a már említettek mellett például a Quimby, a Tankcsapda, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Brains, a Vad Fruttik, a Carbonfools, a 30Y, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & Love Band, a ColorStar, a Compact Disco, a Heaven Street Seven és a Magashegyi Underground.

 

A VOLT-ra idén egy 8 méter magas magenta csúszdán lecsúszva is be lehet jutni a főtámogató Telekom jóvoltából. A telekommunikációs cég egy Fesztivátor nevű külön alkalmazással is készül a VOLT-ra: az applikációval a fesztiválozók fényképeket és videókat készíthetnek, oszthatnak meg, és ezzel tartózkodási helyük is beazonosítható lesz.

 

Idén egy nappal tovább tart, ötnapos lesz a VOLT: a június 26-i nulladik napon We love VOLT címmel monstre koncertfolyamot tartanak a hazai könnyűzenei élmezőny közreműködésével. Húsz zenekar és tucatnyi dj lép fel legnépszerűbb dalaival és szettjeivel.

 

A nulladik napon már 14 órakor kinyitja kapuit a 20. VOLT: a Telekom Nagyszínpadon 19 órától éjfélig a fesztivál eddigi történetének fontos hazai szereplői lépnek fel három-négy dallal, legnagyobb slágereikkel, köztük az Anima Sound System, a Bëlga, a Belmondo, az Európa Kiadó, Müller Péter Sziámi, a Kerekes Band, Lovasi András, a Moby Dick, a Neoton Família, a Pál Utcai Fiúk és a Quimby. A fesztivál másik nagyszínpadán eközben Magyar Dj Allstars néven a legnépszerűbb magyar dj-k és live actek váltják egymást.

 

A VOLT-on ismét megrendezik a Heti Válasz Borfesztivált: húsz borászat mutatkozik be a soproni régióból, mellettük kistermelők ételeket kínálnak. A borfesztivál keretében lesznek gyerekprogramok - fellép például Szalóki Ági és az Alma együttes -, valamint dzsessz Harcsa Veronikával, Kozma Orsival, Váczi Eszterrel, a Balázs Elemér Grouppal.

 

VIVA - VOICE néven lesz tehetségkutató is: a több mint száz jelentkezőből a döntőbe jutott 12 tehetség fel is lép a Smile Zenekar kíséretében a VIVA Teraszon; a legjobbat a közönség választja ki közülük sms-szavazatokkal.

 

A képzőművészeti programok részeként több neves művész, köztük ef Zámbó István és Wahorn András vezetésével alkotócsoportok fognak 1 méter magas és 1 méter széles virágformájú fa installációkat készíteni. Az idei VOLT-on életmű-kiállítással emlékeznek a nemrég elhunyt Bernáthy Sándorról: a tárlaton elsősorban a művész zenei témájú művei, plakátjai, festményei, videói lesznek láthatók. Lesz a fesztiválon sajátos napi irodalmi-zenei performansz is Baksa-Soós Attila vezetésével.

La femme La femme cikke 2012. június
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.