"A Corinthia Hotel Budapest történetét most már egy állandó kiállításon is megismerhetjük. "

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

A hotel múltja

A Corinthia Hotel Budapest történetét most már egy állandó kiállításon is megismerhetjük.

A Corinthia Hotel Budapest 2013-ban ünnepli újranyitásának 10. évfordulóját. A szálloda 1896-ban a millenium tiszteletére épült és gazdag történelme során számos megpróbáltatáson ment keresztül. A legendás épület a máltai székhelyű Corinthia csoportnak köszönheti újjászületését, miután 2003-ban az új tulajdonos helyreállította, hogy ismét eredeti pompájában csilloghasson.

 

 

Az évforduló alkalomából kiállítás nyílt a szálloda főbejárata melletti folyosón, mely nemcsak az elmúlt 10 év fontosabb eseményeit mutatja be, hanem több mint száz évet utazhatunk vissza az időben, hogy megismerhessük az épület történelmét. A kiállítás előkészítése és a tárlaton megtekinthető különböző történelmi dokumentációk beszerzése a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum segítségével valósulhatott meg.

 

„Büszkék vagyunk történelmünkre és ez a kiállítás méltó megemlékezése a régi időknek. Nemcsak szállóvendégeinknek, hanem minden kedves érdeklődőnek szeretnénk tartalmas programot  biztosítani ezzel a bemutatóval” - mondta Thomas M. Fischer, a szálloda igazgatója.

Az ünnepélyes megnyitóra a 10 éves évforduló ünnepségsorozatának részeként, 2013. április 25-én került sor. A kiállítás nem csak ezen esemény során lesz látogatható, hanem állandó jelleggel a szálloda programkínálatának része lesz.

 

Corinthia Hotel Budapest

 

A szálloda először 1896-ban nyitotta meg kapuit Grand Hotel Royal néven. A Ray Dezső tervei alapján készült palota biztosított helyet az Ezredévi Kiállítás látogatói számára. De a szálloda kávézójában láthatott a közönség először filmvetítést, sőt itt állították ki az első magyar repülőgépet is. 1915-ben az Apolló Mozi költözött a patinás épület báltermébe, amit később Vörös Csillag moziként látogattunk.

 


A második világháború és az 56-os forradalom sokat rontottak az épület állapotán. A hotel új arcát a Corinthia Csoport által történt felvásárlást és teljes átalakítást követően nyerte el. A  2003-as nyitása óta számos neves kitüntetéssel jutalmazták a szállodát, amely ezzel méltán vált a Corinthia Csoport egyik büszkeségévé.  A több mint 30 rendezvényterem középpontjában a csodálatosan felújított Nagy Bálterem áll, amely Budapesten egyedülállónak mondható.  Az először 1886-ban megnyitott Royal Spa 2006 júniusától gyönyörűen felújítva, eredeti pompájában várja látogatóit a legmodernebb spa szolgáltatásokkal és kezelésekkel.

 

Még egy születésnap

 

A máltai Pisani család által alapított Corinthia Csoport az idén ünnepli születésének 50. évfordulóját. Az elmúlt fél évszázad alatt ez a családi vállalkozásból kifejlődött cégcsoport hatalmas tapasztalatot szerzett a minőségi kiszolgálás terén amelyet a jövőben méltón helyez stratégiájának középpontjába. A Corinthia hotelek átalakításánal és felújításánál minden esetben a kulturális hagyományok megőrzése és a helyi építészeti stílusok megtartása volt az elsődleges cél. A Corinthia lánc, legújabb büszkeségével a nemrég megnyílt Corinthia Hotel Londonnal - jelenleg már 9 hotelt üzemeltet 9 országban köztük Magyarországon, Máltán, Csehországban, Líbiában, Portugáliában, Oroszországban, Szudánban és Tunéziában.

 

Az archív felvételek forrása: Lásd Budapestet!

La femme La femme cikke 2013. május
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.