"A nemzetközi Armel Operafesztivál első előadása október 5-én látható a Szegedi Nemzeti Színházban."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Operafesztivál Szegeden

A nemzetközi Armel Operafesztivál első előadása október 5-én látható a Szegedi Nemzeti Színházban.

Az idei versenyprogramban először a Poznani Opera előadása, Stravinsky Oedipus Rex című opera-oratóriuma hallható, majd a Szerb Nemzeti Színház Zoran Juranic horvát zeneszerző A nyár utolsó virága című új művét mutatja be.
A "házigazda" Szegedi Nemzeti Színház is különleges produkcióval versenyez, a 200 éve született Verdi Simon Boccanegrájával, amelyet a híres Ricordi kiadónál megtalált "színpadi megvalósíthatósági kézikönyv" alapján fognak játszani . A jelmezrajzok, a mozgásra vonatkozó szerzői utasítások felidézése az 1881-es milánói előadás légkörét teremtik újjá.
A komoly tradíciójú Isztambuli Állami Opera a 100 éve született Benjamin Britten A csavar fordul egyet című operájával vesz részt a döntőben. Russel Heppelwhite Lajka, az űrkutya című alkotása igazi gyerekopera.

 

Fotó: Szeged.hu

 

A legjobb női és férfi előadó a Pannon Filharmonikusok kísértében december 31-én a genfi Victoria Hallban léphet fel. A legjobb produkció 2013. december 4-én Avignonban mutatkozhat be. A hat évvel ezelőtt Mezzo Operaverseny és Fesztivál néven indult eseménysorozat 2010-ben vette fel a mögötte álló produkciós iroda nevét. A sorozat mindig a versennyel indul, döntője pedig a fesztivál, amelynek állandó helyszíne a Szegedi Nemzeti Színház. A szegedivel együtt mindig öt operaház kínál öt műben versenyszerepeket, ezek túlnyomó része kortárs mű. A verseny középdöntőjéből, harminc jelölt közül hét énekes került a döntőbe, őket hallhatja a közönség öt estén át Szegeden.

 

MTI

La femme La femme cikke 2013. szeptember
címkék:
Opera | Zene
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.