"Íme, a legérdekesebb innovációk, amelyek biztosan megváltoztatják a hétköznapjaidat."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Pillanatképek a jövőből

Íme, a legérdekesebb innovációk, amelyek biztosan megváltoztatják a hétköznapjaidat.

A The New York Times összegyűjtötte a legfontosabb fejlesztéseket, mi pedig kiválasztottuk a legérdekesebbeket.

 

 

 

Nagybevásárlás percek alatt

 

A Chaotic Moon Labs februárban olyan robot bevásárlókocsik tesztelését kezdte el, amelyek teljesen megváltoztathatják a vásárlásról alkotott fogalmunkat. Tény, ami tény, a bevásárlás szinte mindenkinek nyűg, általában sosem megfelelő az idő, mindig többen vannak a kelleténél, és még a polcokat is folyamatosan átrendezik. Mindez azonban a múlté lehet a Smarter Cart névre hallgató okos-bevásárlókocsival, amelyet egy tablettel szereltek fel. Érkezéskor „becsekkol” az ember, majd bepötyögi a listáján szereplő termékeket, és kezdődhet is a bevásárlás. A kézzel és hanggal egyaránt vezérelhető eszköz beazonosítja aktuális használóját, követi a boltban, valamint elnavigálja a listán lévő élelmiszerekhez. Ha megadunk diétás információkat is – legyen szó fogyókúráról vagy ételallergiáról –, akkor a rendszer figyelmeztet, ha olyasmi is szerepel a listán, ami veszélyes lehet számunkra. Ha pedig nem vagyunk járatosak a főzésben, vagy csak éppen fogalmunk sincs, mit üssünk össze az esti vacsorához, a kocsi recepteket is javasol. Az első prototípus közel sem olyan fürge, mint hagyományos párja, de számos előnye van, köztük az, hogy mivel automatikusan scanneli a termékek árát és vonalkódját, nem muszáj a pénztárnál sorban állnunk.

 

 

Okos fehérnemű edzéshez

 

Nehéz megmondani, hogy a jövőben miként módosul a szépségideál, de a jelenből kiindulva a karcsúság és a tökéletes, feszes alak utáni sóvárgás még jó ideig meghatározó lesz. Mivel egy igen jövedelmező iparágról van szó, a cégek is azon vannak, hogy fejlesztéseik segítségével minél inkább kielégítsék a felmerülő igényeket. A Myontec nevű finn cég egy olyan fehérneműn dolgozik, amely akár személyi edzőként is működhet. Az egyelőre még csak sportolóknak szánt darabokba olyan, az izmok vizsgálatára szolgáló elektromiográfiai szenzorokat építettek, amelyek „megmondják”, hogy milyen keményen is edz az ember, és épp milyen mértékben terheli a különböző izomcsoportokat, majd az adatokat számítógépre küldi, amely elemzi a teljesítményt. Arto Pesola fejlesztő szerint a fehérneműt nemcsak a versenysportban érdemes használni. Úgy véli, az állandó visszajelzés, saját hatékonyságunk követése olyannyira motiváló lehet, hogy a lustábbak is kedvet kaphatnak a testmozgáshoz. Az ehhez hasonló innovációk üdítően hatnak, hiszen a minimális energiabefektetés nélkül tökéletes alakot ígérő szemfényvesztésekkel szemben valóban mozgásra ösztönöznek.

 

Kőrösi Ivett Kőrösi Ivett cikke 2012. október
címkék:
Autó | Sport | Technika | Vásárlás
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.