"Mi lenne, ha az utcán az unalomig látott plakátok helyett a legszebb alkotásokban gyönyörködhetnénk?"

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Reklám helyett remekmű

Mi lenne, ha az utcán az unalomig látott plakátok helyett a legszebb alkotásokban gyönyörködhetnénk?

A francia street artistnak, Étienne Lavie-nek elege van abból, hogy a reklámplakátok elcsúfítják a városokat, rontják az utcaképet és még csak nem is szépek. Neki sokkal jobb ötlete támadt.

 

 

A kreatív francia, Étienne Lavie elképzelte, hogyan nézne ki Milánó és Párizs, ha az utcákon, tereken lévő hirdetéseket klasszikus festmények váltanák fel. Képeket készített a város különböző helyeiről, illetve külön a festményekről is, amelyeket később photoshop segítségével montírozott a hirdetőtáblák helyére. Az „Úristen, ki lopta el a hirdetéseimet?” című projekt keretében elkészült fotók láttán bizonyára nem csak Milánó és Párizs, hanem más európai város is szépülne a festményektől, ha a csúf, sokszor ízléstelen és bugyuta reklámok helyett inkább festményekkel tűzdelnék tele az utcákat. Arról nem is beszélve, hogy a lakók művészettörténeti ismereteit is gazdagítaná.  Igaz, az ötlet egyelőre még csak ötlet maradt, de érdekes lenne kipróbálni mondjuk egy hétre, hogy milyen hatással lenne a lakókra, itt, Budapesten is. Felbukkanna A lila ruhás nő, elmerülhetnénk egy park mellett A majálisban, a Vadak díszíthetnék az irodaházak környékét. 

 

 

 

 

 

 

 

La femme La femme cikke 2014. április
címkék:
| Művészet | Street art
Lepje meg üzleti partnereit, családtagjait egy különleges, személyre szóló ajándékkal.