"Hives Áron úgy véli, az ország minden táján egyenlő esélyeket kell kapniuk a diákoknak, ezért barátaival létrehozott egy olyan oktatási portált, amely az online világban felnőtt..."

lorem iposum dolor

Praesent suscipit aliquam urna. Praesent et velit lorem. Fusce id ligula odio. Aenean feugiat ante ut sapien fermentum mollis.
rendben
 
 

Hives Áron

Online esélyteremtő

Hives Áron úgy véli, az ország minden táján egyenlő esélyeket kell kapniuk a diákoknak, ezért barátaival létrehozott egy olyan oktatási portált, amely az online világban felnőtt fiatalok igényeihez igazodva segíti a tanulást.

Mindig is imádta a számítógépet. Eleinte csak játszott vele, később szétszedte, majd testvéreinek, ismerőseinek programozott, saját weboldalt készített... Autodidakta módon egyre több tapasztalatot szerzett. Már az érettségi előtt felsőfokú angol és nemzetközileg is elismert német nyelvvizsgája volt. 2012-ben a Budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban érettségizett, jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök informatikus szakán német nyelven tanul. Ötödik félévét ösztöndíjjal végezte a németországi Karlsruher Institut für Technologie informatika szakán.

 

Élete első nagyszabású webes alkalmazása a tanárokat és a diákokat segítette, hogy könnyedén tudjanak egymással kommunikálni. Később osztálytársaival interaktív tanulóprogramot készített. A sikereken felbuzdulva Horváth Dániellel és Takács Mártonnal olyan online oktatási platformot hozott létre, az EduBase-t, amellyel középiskolások, egyetemisták átismételhetik az órán hallottakat, vagy új anyagokat tanulhatnak.„Az új generációk már az online térben nőnek fel, és egyelőre hiányzik az ő látásmódjukhoz igazodó tananyag. Mi digitalizáló táblára vesszük fel például a Pitagorasz-tétel megoldását, amit bármennyiszer megnézhetnek a tanulók, kérdéseket tehetnek fel, de olyan új témaköröket is ajánlhatnak, amivel gondjuk akadt az iskolában. Személyességre, interaktivitásra, egyszerűségre, letisztultságra törekszünk” – mondja.

 

Öt-tíz éven belül szeretne egy saját ötleten alapuló startup vagy informatikai vállalkozást, mert nem elégszik meg a programozással. Szeretné megtanulni, hogyan kell üzleti, marketing stratégiát kidolgozni és megvalósítani, izgatja a cégek világa. Jelenleg az immár több mint húsz országból kétezer felhasználóval rendelkező EduBase weboldalának karbantartója és fejlesztője. Az oktatási portál nemrég megnyerte a BME „Ötlettől az üzletig” pályázatának különdíját, amit egy kockázati tőkebefektető ajánlott fel. Az EduBase-t küldetésnek tekinti, az a célja, hogy a diákok az ország kis és szegény településein is megkaphassák ugyanazokat a lehetőségeket, mint a budapesti, jól felszerelt iskolák tanulói.

 

Egyetemi órái és munka után sportol, a barátaival találkozik, filmeket néz vagy éppen fejleszt. Élvezi, hogy zsúfoltak a napjai, sosem unatkozik. Mindig a tökéletesre törekszik: az utolsó pixelhibát is kijavítja. A kudarc nem töri le, mert hisz abban, hogy az ember nemcsak a pozitív tapasztalatokból tanul. „Szeretném alaposabban megismerni a felhő alapú rendszereket, technológiát, mert ez hamarosan rendkívül fontos szerephez fog jutni ebben a szakmában” – véli Áron. Nagy csodálója az Apple-t alapító Steve Jobsnak.

Walitschek Csilla
"Áron kommunikatív fiatal tehetség. Tudásvágyát nem csak egyetemi tanulmányaival csillapítja, hanem az önképzés különböző formáival. Kreatív informatikai szakember, akinek abban igyekszem segíteni, hogy tehetségét üzletileg is kamatoztatni tudja. "